Salrom plănuieşte investiţii de 54 milioane de lei, în 2018

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 22 februarie 2018

"Un alt capitol de inves­tiţii pentru care s-au alocat sume suplimentare este dezvoltarea turismului salin în sucursalele societăţii", arată Dumitru Matei, Director General al companiei.

"Un alt capitol de inves­tiţii pentru care s-au alocat sume suplimentare este dezvoltarea turismului salin în sucursalele societăţii", arată Dumitru Matei, Director General al companiei.

Câştigul mediu salarial în cadrul Societăţii Naţionale a Sării SA a înregistrat în perioada 2016 - 2017 o creştere cu 17%, a precizat compania, în contextul protestului spontan de la Salina Slănic Prahova

Societatea Naţională a Sării (Salrom) are aprobat pentru 2018 un plan de investiţii de 54 milioane de lei, în creştere faţă anii precedenţi (35 de milioane de lei în 2017), potrivit unui comunicat al companiei.

"Pentru sucursalele Societăţii, în această sumă sunt prevăzute investiţii vizând retehnologizarea şi eficientizarea producţiei, protecţia mediului şi a zăcămintelor, îmbunătăţirea nivelului de sănătate şi securitate în muncă, dezvoltarea de noi produse, concomitent cu menţinerea capacităţii de producţie în perimetrele concesionate. Un alt capitol de inves­tiţii pentru care s-au alocat sume suplimentare este dezvoltarea turismului salin în sucursalele societăţii", arată Dumitru Matei, Director General al companiei, în cadrul comunicatului.

Acesta precizează că, având în vedere necesităţile ridicate de inves­tiţii ale Societăţii, a fost stabilit un program de investiţii pentru perioada 2018-2020 de peste 274,5 milioane de lei, program ce urmează a fi finanţat în proporţie de 99% din surse proprii.

Compania mai notează că, în proiectul de buget aferent anului 2018 propus spre aprobare, cheltuielile de natură salarială se ridică la 90,0 milioane lei, la care se adaugă 16,9 milioane lei reprezentând contribuţiile transferate în sarcina angajaţilor începând cu 1 ianuarie 2018: "Câştigul mediu salarial în cadrul Societăţii Naţionale a Sării SA a înregistrat în perioada 2016 - 2017 o creştere cu 17%, cheltuielile de natură salarială crescând de la 70,5 milioane lei în 2016, la 82,9 milioane în 2017".

Societatea a făcut aceste preci­zări, în contextul nemulţumilor exprimate de unii angajaţi ai Sucursalei Salina Slănic.

Un protest spontan a avut loc marţi la Salina Slănic din Prahova, angajaţii arătându-se nemulţumiţi de salarii şi de lipsa investiţiilor.

În timpul protestului, zeci de camioane sosite din toată ţara pentru a încărca sare au rămas încremenite pe marginea drumului, potrivit stirileprotv.ro.

Oficialii Salrom au mai adăugat: "În contextul actual, respectiv trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, câştigurile salariale lunare nete ale angajaţilor Societăţii Naţională a Sării SA existente la 31.12.2017, respectiv salariile de bază, sporurile, indeminizaţiile de fidelitate, precum şi cele de concediu şi recompensele anuale, nu au fost afectate, Societatea majorând salariile de bază brute, inclusiv sporurile şi alte beneficii financiare, începând cu 01.01.2018, cu cuantumul contribuţiilor sociale trecute în sarcina angajaţilor începând cu aceeaşi dată.

Pentru anul 2018 Societatea Naţională a Sării SA a prevăzut în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli supus aprobării, o creştere salarială menită să reducă inechităţi apărute în trecut între diverse categorii salariale, urmare a creşterilor succesive a salariului minim pe economie.

Totodată în aceeaşi propunere de buget se regăsesc şi cheltuielile aferente drepturilor colective din Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020 încheiat în februarie 2018".

Societatea Naţională a Sării SA este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea SA (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.

În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea - societatea a iniţiat şi/sau a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, în timp ce în Ocna Dej şi Ocna Mureş preocuparea principală a rămas extragerea şi valorificarea sării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cred ca d-voastra nespecialist in domeniu numit dupa niste criterii in functia de dir. gen.care nu sunt sustinute de pregatirea pe care o aveti(deci 0)in domeniu puteti vorbi despre minerit.Uitati ca nu sunteti specilst in minerit si cred ca daca v-ar pune sa operati intr-o sala de operatie un pacient v-ati crede doctor chirurg.Pacientul ar muri si tot nu v-ati vedea si nu ati crede ca nu sunteti doctor .Pacat ca Ciolos a pus niste menegeri cu "diplome" facute prin tot felul de tari ,titluri care te dau pe spate,goale de continut si fara sa stie nimic in domeniu,dar el omoara din fudulie Pacientul.

    De ce nu spuneti angajatilor abuzurile comise de d-vostra ,incompetenta in salvarea minei Cacica si alte prosti pe care le gestionati si despre controlul de la minister la dumneata FUDULIA=(?) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb