Samsung: Germanii, cei mai neglijenţi în privinţa informaţiilor confidenţiale

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 iunie 2009

Majoritatea celor care deţin birouri în Europa nu iau nicio măsură de protejare a informaţiilor confidenţiale tipărite, germanii fiind cei mai risipitori în această privinţă, se arată într-un studiu exclusiv al companiei Samsung. Astfel, 56% dintre angajaţi intră în contact cu date confidenţiale abandonate pe imprimantă, şi mai mult de jumătate (51%) dintre cei chestionaţi nu sunt conştienţi de existenţa unor procese sau tehnologii în compania lor care să protejeze reţeaua de imprimante. De asemenea, aproape două treimi dintre repondenţi (65%) au declarat că protejarea informaţiilor confidenţiale este crucială şi au identificat consecinţele grave apărute în urma expunerii datelor confidenţiale.

Angajaţii europeni nu iau măsuri nici măcar în ceea ce priveşte protejarea informaţiilor cu caracter personal, aproape jumătate (48%) dintre cei chestionaţi raportând că au văzut documente private stând lângă imprimantă. Repondenţii au aflat, astfel, detalii confidenţiale despre colegii lor, inclusiv informaţii, privind salariul (19%), nivelul de performanţă (15%) sau date cu referire la CV-ul acestora (30%).

Conform studiului, 7 din 10 persoane (69%) nu au conştientizat că imprimantele stochează cele mai recente documente pe un hard disk uşor de detaşat, în timp ce două treimi (65%) nu ştiau că reţeaua de imprimante poate fi atacată de către hackeri într-o manieră similiară cu atacarea un PC. Mai surprinzător este că până şi departamentele IT au carenţe în ceea ce priveşte acest risc - 50% nu au conştientizat ameninţările asociate cu hard disk-ul, în timp ce 4 din 10 (39%) nu ştiau că imprimantele pot fi atacate de către hackeri. Această lipsă de conştientizare este reflectată în nivelul scăzut de precauţie aplicat pentru a creşte securitatea reţelei de imprimante; mai mult de jumătate (51%) dintre cei chestionaţi nu cunoşteau niciun proces sau tehnologie de securizare a imprimantelor din compania lor.

În topul statelor care au cea mai mare rată de abandonare a documentelor confidenţiale, conduce Germania, 69% dintre cei chestionaţi declarând că au văzut date confidenţiale pe imprimantă cel puţin o dată pe lună. Pe locul secund s-a clasat Spania cu 67%, în timp ce Franţa a fost cea mai conştiincioasă în ceea ce priveşte protejarea documentelor printate, o treime (34%) dintre repondenţi raportând că au văzut, involuntar, documente confidenţiale pe imprimantă cel puţin o dată pe lună.

Pentru definitivarea sondajului, Samsung a angajat o companie de top în domeniul cercetării, Lightspeed Research, pentru a descoperi atitudinile în ceea ce priveşte securitatea printării în rândul angajaţilor din opt ţări europene: Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia şi Anglia. Folosind o metodologie online, 4.529 de angajaţi au răspuns întrebărilor din chestionare, toţi participanţii lucrând în companii cu peste 50 de angajaţi.

Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări consolidate de 96 miliarde dolari în anul 2008.

Compania are circa 150.000 de angajaţi în 179 de birouri din 61 de ţări, fiind alcătuită din două divizii principale de afaceri - Digital Media & Communications şi Device Solutions. Recunoscut ca unul din brandurile cu cea mai rapidă dezvoltare în lume, Samsung Electronics este lider în producţia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile şi televizoare TFT-LCD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb