Sanofi preia Synthorx pe 2,5 miliarde de dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2019

Sanofi preia Synthorx pe 2,5 miliarde de dolari

Sanofi SA cumpără firma americană de biotehnologie Synthorx Inc., într-o tranzacţie în numerar evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, conform Reuters, care menţionează că afacerea este menită să extindă gama de medicamente pentru tratarea cancerului şi a bolilor autoimune comercializate de grupul farmaceutic francez.

Conform acordului, Sanofi cumpără toate acţiunile comune ale Synthorx la un preţ de 68 dolari fiecare, în numerar. Oferta conţine un premiu de 172% faţă de preţul acţiunilor Synthorx la închiderea şedinţei bursiere din 6 decembrie.

"Această achiziţie este conformă obiectivului nostru de a ne construi franciza oncologică cu produse noi şi medicamente care pot schimba practicile", a declarat directorul executiv al Sanofi, Paul Hudson.

Sanofi derulează o revizuire amplă a strategiei sale sub mandatul lui Hudson, care a preluat funcţia de CEO la 1 septembrie. Domnia sa va lansa astăzi, în Cambridge, Massachusetts, câteva indicii iniţiale privind afacerile pe care vrea să se concentreze în viitor.

"Aduc un pic de simţ al urgenţei şi prioritizare. Am stabilit deja un ton, şi anume că ne putem mişca puţin mai repede. Cred că avem un nivel adecvat de resurse, deşi poate nu întotdeauna la locul potrivit", a menţionat Hudson în octombrie.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Sanofi ia în considerare, pentru divizia sa de produse de îngrijire a sănătăţii, crearea unei societăţi mixte sau vânzarea acesteia.

Amintim că, săptămâna trecută, compania americană de aprovizionare medicală Baxter International Inc. a decis să cumpere divizia locală Seprafilm aparţinând Sanofi. Afacerea are un preţ de 350 de milioane de dolari, în numerar.

Seprafilm are în portofoliu produse chirurgicale de specialitate, iar tranzacţia de preluare a acestei companii ar trebui să se încheie până la sfârşitul primului trimestru al anului 2020.

Compania franceză a preluat Seprafilm în 2011, ca parte a achiziţiei Genzyme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb