SAP dezvăluie noile unelte care ajută la dezvoltarea companiilor în era inteligenţei artificiale

A.F.
Companii / 7 martie

SAP dezvăluie noile unelte care ajută la dezvoltarea companiilor în era inteligenţei artificiale

SAP dezvăluie cele mai noi inovaţii tehnologice prin care îşi va sprijini clienţii care doresc să îşi folosească datele la capacitate maximă, pentru a obţine acces la insight-uri mai relevante, pentru a creşte mai repede, dar şi pentru a atinge o eficienţă sporită în era inteligenţei artificiale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, noile posibilităţi oferite de soluţia SAP Datasphere includ funcţii de AI generativ şi transformă planificările companiilor prin intermediul unor peisaje de date simplificate şi al unei interacţiuni mai intuitive cu datele.

"Transformarea datelor în decizii corecte este necesară la nivelul tehnologiilor enterprise şi devine critică pe măsură ce inteligenţa artificială - care se bazează pe date de calitate - revoluţionează toate aspectele de business", a declarat Juergen Mueller, SAP Chief Technology Officer şi membru al Board-ului Executiv. "Noile inovaţii SAP Datasphere, alături de noul parteneriat cu Collibra, reprezintă un salt incredibil pentru capacitatea noastră de a ajuta clienţii să-şi transforme business-urile în mod inteligent cu ajutorul datelor."

La baza anunţului SAP stă arhitectura de business de tip data fabric, care se asigură că datele nu sunt doar un simplu instrument, ci nucleul tuturor iniţiativelor strategice. Inovaţiile şi parteneriatul anunţate ajută organizaţiile să ofere date de calitate oriunde este nevoie - contextul de business şi logica rămânând intacte.

"Pentru a conferi un scop datelor, o organizaţie trebuie să extragă informaţii semnificative din ele, iar acest lucru poate fi realizat numai dacă păstrează intact contextul de business. Prin extragerea şi mutarea datelor, cea mai mare parte a semnificaţiei acestora se pierde, deoarece nu mai sunt legate de procesele de afaceri. Acesta este scopul abordării arhitecturale de tip data fabric, care urmăreşte să acţioneze în mod diferit - să simplifice accesul la datele de business esenţiale, răspândite în numeroase aplicaţii, în cloud-uri şi în depozite de date on-premise, păstrând în acelaşi timp contextul şi semnificaţia intacte. Astfel, organizaţiile pot acţiona imediat asupra datelor semnificative şi guvernate la nivel central şi le pot furniza fiecărui utilizator din business, astfel încât aceste active valoroase să susţină luarea deciziilor bazate pe informaţii," a menţionat Alex-Luis Militaru, Head of SAP Business Technology Platform, Central and Eastern Europe.

Între inovaţiile prezentate de către SAP se regăsesc:

1.Copilotul Generative-AI şi AI Governance

Joule, copilotul cu AI generativ, este introdus acum în cadrul soluţiei SAP Analytics Cloud, pentru a automatiza crearea şi dezvoltarea dashboard-urilor, a rapoartelor, a planurilor şi nu numai. Automatizarea este posibilă datorită capabilităţilor vectoriale ale SAP HANA Cloud. Acestea combină puterea unor modele lingvistice mari (LLM) cu datele relevante ale organizaţiilor - oferind astfel garanţia păstrării contextului de business pentru rezultatele furnizate de inteligenţa artificială generativă.

Încorporarea AI-ului generativ într-o companie nu este posibilă fără date sigure şi guvernate. Pentru a oferi organizaţiilor o soluţie privind supravegherea politicilor, proceselor şi practicilor în materie de inteligenţă artificială, SAP anunţă o extindere a parteneriatului cu Collibra, pentru a integra platforma Collibra AI Governance cu resurse de date SAP. Aceasta va sprijini transparenţa şi responsabilitatea organizaţiilor şi va contribui la asigurarea respectării politicilor de reglementare, de conformitate şi de confidenţialitate.

2.Descoperiţi insight-uri ascunse şi tipare cu Knowledge Graph

Cu ajutorul noului knowledge graph din cadrul SAP Datasphere, organizaţiile pot identifica insight-uri ascunse şi tipare în cadrul aplicaţiilor şi sistemelor pe care le folosesc. Astfel, atât utilizatori tehnici, dar şi cei de business pot înţelege legăturile dintre date, metadate şi procese de business, dar pot şi să sporească eficienţa învăţării automatizate şi a modelelor lingvistice mari.

3.Planificări şi analize unificate şi avansate

Noua integrare a SAP Datasphere cu SAP Analytics Cloud oferă un sistem de management al datelor unic şi analize avansate, pentru a susţine planificarea organizaţională. Cei responsabili de planificare pot folosi un singur model flexibil şi au nevoie de o singură unealtă pentru prepararea, modelarea şi planificarea datelor.

În plus, utilizatorii de business pot folosi şi noua funcţionalitate de busolă a SAP Analytics Cloud, pentru a obţine estimări mai bune în cadrul planificărilor şi analizelor, datorită simulărilor bazate pe date. Astfel, organizaţiile pot rula simulări complexe printr-o interfaţă de tip chat, pentru a evalua scenariile predictive, având posibilitatea de a ajusta constant variabilele controlabile în căutarea planului optim.

Aceste noutăţi susţin clienţii care vor să-şi transforme planificările prin unificarea planurilor financiare, operaţionale, de lanţ de aprovizionare şi de resurse umane, având o conexiune nativă cu aplicaţiile SAP şi datele terţe.

"Am decis să folosim SAP Datasphere pentru o arhitectură de business de tip data fabric modernă, în combinaţie cu peisajul nostru SAP S/4HANA. Astfel avem posibilitatea de a crea în mod eficient o platformă modernă de analiză a datelor care să permită o capacitate de self-service pe baza unor date şi modele de date de încredere", a declarat Achim Welter, Senior Director ERP, Digital & IT Strategy, Hershey's.

În prezent, inovaţiile SAP Datasphere ajută clienţii să obţină o imagine de ansamblu, unificată, care simplifică peisajul datelor, în timp ce contextul şi logica sunt păstrate - ceea ce permite companiilor să se adapteze mai rapid la schimbările din piaţă şi să ia decizii mai eficient. De la capacităţi vectoriale şi de copilot, care asigură păstrarea contextului de business, şi până la un nou knowledge graph care ajută la descoperirea insight-urilor şi a tiparelor în date deosebit de complexe, inovaţiile SAP asigură faptul că organizaţiile au la dispoziţie întreaga capacitate a datelor lor.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi: https://news.sap.com/?p=221995

Vizitaţi SAP News Center. Urmăriţi SAP la @SAPNews.

###

Despre SAP

Strategia SAP este de a ajuta fiecare business să funcţioneze ca o întreprindere inteligentă şi sustenabilă. În calitate de lider de piaţă în domeniul aplicaţiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile şi din toate sectoarele să funcţioneze la capacitate maximă: Clienţii SAP generează 87% din totalul comerţului global. Tehnologiile noastre de machine learning, Internet of Things (IoT) şi de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienţilor în întreprinderi inteligente. SAP oferă oamenilor şi organizaţiilor o cunoaştere profundă a afacerii lor şi încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în faţa concurenţei. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată utiliza software-ul nostru aşa cum doresc - fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicaţii şi servicii permite clienţilor din mediul de afaceri şi public din 26 de sectoare de activitate la nivel global să funcţioneze în mod profitabil, să se adapteze continuu şi să facă diferenţa. Cu o reţea globală de clienţi, parteneri, angajaţi şi lideri de opinie, SAP contribuie la o mai bună funcţionare a lumii şi la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb