SAP dezvăluie o serie de inovaţii semnificative în domeniul datelor, dar şi parteneriate prin care clienţii pot beneficia de acces neîntrerupt la informaţii critice, pentru a obţine perspective noi şi pentru a lua decizii mai bune de business, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, SAP anunţă lansarea SAP Datasphere, o nouă generaţie de soluţii de management al datelor, care oferă utilizatorilor acces facil la date despre afacerea lor. Totodată, SAP lansează parteneriate strategice cu companii de top din domeniile AI şi date - Collibra, Confluent, Databricks şi DataRobot - pentru a îmbogăţi SAP Datasphere şi a permite organizaţiilor să creeze o arhitectură unitară a datelor, care combină date SAP şi non-SAP.
Potrivit sursei citate, accesarea şi folosirea datelor prezente în sisteme şi locaţii diferite, fie că este vorba de provideri de cloud distincţi sau de furnizori de date separaţi, ce vin în prelungirea datelor existente deja în sediu au reprezentat întotdeauna sarcini complexe, nelipsite de provocări. Clienţii erau nevoiţi să extragă datele din sursele originale, iar apoi să le exporte către o locaţie centrală, pierzând contextul informaţiilor pe parcurs, care putea fi recuperat doar cu eforturi manuale şi cu proiecte dedicate de IT, care să se desfăşoare permanent. Începând de acum, însă, SAP Datasphere ajută la eliminarea costurilor ascunse ale datelor, ajutând utilizatorii să-şi creeze o arhitectură a datelor care oferă rapid informaţii utile, ale căror logică şi context de business rămân intacte.
"Zona digitală devine, pe zi ce trece, tot mai diversă, cu o cantitate tot mai mare de date ce trebuie gestionate. Organizaţiile au acces la multe oportunităţi de a inova cu ajutorul datelor, însă multe companii încă se străduiesc să transforme aceste informaţii în oportunităţi. Ce împiedică organizaţiile să reuşească este tocmai această creştere incredibilă a volumului de informaţii pe care le colectează şi interpretează. Aceste activităţi consumă resurse importante şi îngreunează procesul de luare a deciziilor, în schimbul unor câştiguri mici sau inexistente. Scopul SAP Datasphere este să reunească facil conţinutul şi contextul datelor de business, indiferent că sunt obţinute prin sisteme SAP sau nu, astfel încât să susţină organizaţiile care vor să se adapteze constant şi rapid la un mediu de afaceri care evoluează constant. Datele integrate şi interconectate oferă potenţial aproape nelimitat în privinţa îmbunătăţirii prognozelor de business", explică Alex-Luis Militaru, Head of SAP Business Technology Platform, SAP Central and Eastern Europe.
Disponibilă începând cu azi, SAP Datasphere este noua generaţie a SAP Data Warehouse Cloud. Cu ajutorul acestei soluţii, experţii pot avea acces neîntrerupt şi scalabil la date de business cruciale. Noua soluţie oferă o experienţă unitară pentru integrare şi catalogare a datelor, modele semantice, depozitare a datelor, dar şi crearea de seturi de date şi virtualizarea acestora. SAP Datasphere ajută profesioniştii care lucrează cu date să trimită informaţii de business cu logică şi context intacte, către toate departamentele ce au nevoie de acces la acestea.
SAP Datasphere foloseşte SAP Business Technology Platform, care prin securitatea bazelor de date, soluţii de criptare şi guvernanţă oferă securitate sporită. Clienţii care folosesc deja SAP Data Warehouse Cloud nu trebuie să parcurgă nicio etapă nouă sau să treacă prin vreun proces de migrare a datelor, SAP Datasphere fiind disponibil automat. Noile funcţionalităţi includ catalogarea datelor, pentru descoperirea, managementul şi guvernanţa datelor, dar şi pentru replicarea simplificată a informaţiilor, astfel încât acestea să fie livrate în timp real. Totodată, modele noi de date păstrează contextul deosebit de important al acestora în aplicaţiile SAP. Capacităţi suplimentare de integrare care vor conecta datele şi metadatele din aplicaţiile cloud SAP cu SAP Datasphere vor urma în viitor.
"Clienţii SAP generează 87% din volumul comerţului global total, astfel că datele SAP sunt între cele mai valoroase active ale unei companii, fiind prezente în puncte critice ale organizaţiei, de la producţie la lanţurile de aprovizionare şi de la departamentele financiare la cele de resurse umane", declară Juergen Mueller, SAP Chief Technology Officer şi membru al Consiliului Executiv. "Dorim să ne sprijinim clienţii care vor să facă un pas în direcţia integrării datelor SAP cu cele non-SAP, obţinute din aplicaţii şi platforme terţe, pentru a oferi noi perspective şi cunoştinţe, dar şi pentru a trece la o nouă etapă a transformării digitale."
Messer Americas, o companie din industria gazelor industriale şi medicale, prezentă în America de Nord şi de Sud, a căutat o soluţie simplă şi sigură de accesare a datelor SAP şi non-SAP, pentru a-şi consolida procesele de decizie bazate pe date, dar şi pentru a-şi degreva departamentele IT, care se puteau concentra pe alte sarcini strategice. Cu ajutorul SAP Datasphere, Messer Americas a reuşit să creeze o arhitectură modernă de date, care a păstrat contextul datelor de business existente, subliniază sursa citată.
"SAP Datasphere simplifică gestionarea datelor companiei noastre şi avem încredere sporită în informaţiile cu care lucrăm zilnic, pentru a putea răspunde mai bine nevoilor de business", a declarat David Johnston, Chief Information Officer în cadrul Messer Americas. "Avem posibilitatea de a răspunde mai rapid la schimbările de cerere şi ofertă, astfel că ne administrăm mai bine stocurile, oferim suport mai bun clienţilor şi ne optimizăm lanţul de aprovizionare."
SAP şi noii săi parteneri vor ajuta sute de milioane de utilizatori din întreaga lume să ia decizii de business mai informate, având acces la cantităţi impresionante de date. Noii parteneri strategici ai SAP aduc expertize unice ale propriilor ecosisteme şi permit clienţilor să combine datele pe care le au în moduri nemaiîntâlnite până acum.
"Toată lumea doreşte acces la date SAP, astfel că parteneriatele cu diverşi furnizori de tehnologie sunt absolut necesare pentru o strategie coerentă în privinţa datelor", explică Dan Vesset, vicepreşedinte al departamentului Data and Analytics Market Research din cadrul IDC Group. "Organizaţiile din prezent se află într-un context unde procesul obişnuit de gestionare a datelor înseamnă soluţii multi-cloud, multi-furnizor şi care folosesc date aflate la sediu sau în afara lui. Astfel, SAP inaugurează parteneriate cu o serie de parteneri de top, pentru a trata datele terţe cu maximă responsabilitate, astfel încât nevoile utilizatorilor să fie îndeplinite."
Partenerii iniţiali includ:
Collibra plănuieşte o integrare personalizată cu SAP, astfel că utilizatorii vor putea realiza o strategie de guvernanţă enterprise prin crearea unui catalog complet de date interconectat în întregul proces de gestionare al datelor, fie că e vorba de informaţii SAP sau non-SAP. Collibra ajută la descoperirea datelor sigure în cadrul oricărei organizaţii.
Confluent plănuieşte o conexiune către platforma sa de streaming de date, permiţând companiilor nu doar să aibă acces la date valoroase, dar şi să le conecteze cu aplicaţii externe, totul în timp real. Soluţia Confluent, bazată pe cloud, reprezintă o structură solidă pentru conceptul de date în mişcare - oferind un flux neîntrerupt şi disponibil în timp real înspre şi dinspre diverse surse ale unei organizaţii.
Databricks permite clienţilor săi ce folosesc Data Lakehouse, să integreze soluţia cu SAP, astfel încât datele să fie transmise cu semantica intactă, oferind un progres în simplificarea procesului de gestionare al datelor.
DataRobot permite utilizatorilor să valorifice capacităţile de învăţare automatizată multimodală alături de SAP Datasphere şi să le furnizeze direct în structura de date proprie, indiferent de platforma cloud folosită, se menţionează în comunicat.