Şapte foşti angajaţi ai ASF Polonia, reţinuţi de Procuratură

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2018

Şapte foşti angajaţi ai ASF Polonia, reţinuţi de Procuratură

Procurorii anticorupţie din Polonia au arestat, ieri, şapte ex-angajaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară din ţară, inclusiv un fost preşedinte al acesteia, conform Reuters.

Numele suspecţilor nu au fost dezvăluite din motive legale. Însă, la finele lunii noiembrie, un alt fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF), Marek Chrzanowski, a fost acuzat de corupţie, fiind plasat în custodie pentru două luni după ce un tribunal a emis un ordin temporar de detenţie.

După cel mai recent val de arestări, procuratura poloneză a anunţat printr-un comunicat: "Dovezile arată că cei arestaţi în legătură cu poziţiile lor la Autoritatea de Supraveghere Financiară au încercat, între 2013 şi 2014, să obţină câştiguri financiare în dauna fondului de garantare a depozitelor bancare şi a deponenţilor".

Procuratura a adăugat că acuzaţiile vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Luna trecută, cotidianul polonez Gazeta Wyborcza a publicat un articol conform căruia Marek Chrzanowski i-ar fi oferit miliardarului Leszek Czarnecki, care deţine Getin Noble Bank şi Idea Bank, un tratament favorabil pentru băncile sale în schimbul angajării unui expert jurist recomandat chiar de Marek Chrzanowski. Acesta din urmă, un protejat al guvernatorului Adam Glapinski, a demisionat după declanşarea acestui scandal, conform Agerpres.

Recent, guvernatorul Adam Glapinski a anunţat că Banca Naţională a Poloniei a demarat acţiuni în justiţie împotriva mass media pentru a-şi proteja reputaţia, după publicarea în presă a unor unor articole cu privire la acuzaţii de corupţie implicând oficiali de la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia. Un tribunal polonez a dezvăluit că Banca Centrală i-a cerut să forţeze unele media să retragă temporar unele articole publicate online care fac o legătură între Banca Centrală şi acest caz. "Am cerut retragerea acestor articole sau declaraţii defăimătoare", a spus Glapinski.

Atunci când a izbucnit scandalul în care este implicat fostul preşedinte al KNF, Marek Chrzanowski, guvernatorul Adam Glapinski a sărit în apărarea sa, declarând public că Marek Chrzanowski este un om onest şi patriot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb