Şapte Spice, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa de morărit din România, estimează afaceri de 300 milioane lei în acest an, în creştere cu 13%.
Compania anunţă: "Înainte de această lansare, Şapte Spice a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 264,7 milioane de lei, iar pentru 2021 estimează o creştere până la 300 milioane lei. Dintre produsele deja disponibile, făina 650 continuă să fie cea mai populară. Castelana vine, însă, în completarea portofoliului Şapte Spice, făinuri speciale premium reunite în gama Coroana. Totodată, portofoliul cuprinde şi gama de făinuri negre, integrale şi grahamuri, dintre care cea mai cunoscută este făina Grâu Întreg".
Castelana de la Şapte Spice este prima gamă românească de făinuri profesionale pentru pizza şi acoperă toate tipurile de tehnologii, timpi de dospire şi niveluri de hidratare, fiind inspirată din Italia.
Dana Iorga, director general executiv Şapte Spice a declarat: "Pizza este, fără îndoială, cel mai popular şi iubit produs alimentar în sectorul HoReCa şi nu numai. Însă, ce am remarcat noi este că, până în momentul de faţă, nu exista în România o gamă de făinuri profesionale dedicate. Producătorii locali, în marea lor majoritate, erau nevoiţi să utilizeze făinuri de import. Odată cu introducerea pe piaţă a gamei Castelana le garantăm că vor obţine rezultatele dorite cu un produs 100% local. Pentru a reuşi acest lucru colaborăm direct cu fermierii din România şi, în special cu cei care pun accent pe tehnologie".
Estimarea companiei pentru 2021 este vânzarea a aproape 2.000 de tone de produse din gama Castelana. Piaţa dedicată făinurilor de pizza este estimată la peste 20 milioane lei anual.
Reprezentanţii companiei au adăugat: "Compania remarcă însă că piaţa de făinuri, ca toate celelalte, a urmat tendinţele majore din economie. Astfel, consumatorii au devenit mai sofisticaţi şi a crescut cererea de făinuri speciale, dedicate. Mai mult decât atât, interesul pentru o nutriţie sănătoasă este în creştere, ceea ce determină sporirea gradului de folosire a făinurilor negre, integrale, cu conţinut redus de gluten sau fără amelioratori. Există Castelana Rossa, o făină puternică pentru maturare lungă, Blu, făină pentru timpi medii de maturare şi Verde, făină pentru procese tehnologice cu timpi scurţi de maturare".