Sare în aer şi ANCOM?

Sorin Rosca Stanescu
Miscellanea / 11 decembrie 2023

Sorin Rosca Stanescu

Există indicii că da. Cel puţin aşa susţin sindicaliştii Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare a Comunicaţiilor. Aceştia se adresează Comisiei Europene , sesizând faptul că prin legea recent promulgată 296 "privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare în România pe termen lung" va fi grav afectată independenţa şi buna funcţionare a instituţiei. Ceea ce se poate întâmpla va fi generarea unui nou infringement împotriva României. Dar ce se întâmplă de fapt?

Prin legea al cărui titlu l-am citat mai sus, se modifică dramatic, începând din data de 15 decembrie, atât organigrama, cât şi situaţia financiară a ANCOM. Modificarea organigramei înseamnă în esenţă generarea unui talmeş-balmeş în întreaga activitate prin desfiinţarea birourilor şi oficiilor judeţene, prin comasarea de structuri şi servicii cu personal de specializări diferite. Iar în ceea ce priveşte independenţa, garantată prin lege şi prin normele europene, aceasta va putea fi pusă sub semnul întrebării prin instituirea unor taxe pe veniturile realizate. Aceste taxe vor genera inevitabil mari probleme legate de funcţionarea diverselor compartimente, iar în final, pentru supravieţuirea economică a instituţiei, va trebui inevitabil să crească valoarea abonamentelor plătite de populaţie, precum şi de alţi utilizatori.

M-am rezumat să încerc să sintetizez cât am putut de bine informaţiile consemnate în memoriul ANCOM adresat Comisiei Europene, document pe care îl public mai jos. Dar fiindcă m-am referit la independenţă şi fiindcă despre independenţa acestei instituţii vorbesc şi salariaţii ei, se cuvine să atragem atenţia şi asupra unor abuzuri, şi asupra unor imixtiuni politice deosebit de grave privind căpuşarea ANCOM cu fel de fel de personaje care se bucură de înaltă protecţie. Şi pentru început voi da doar două exemple. Laura Zgonea, soţia "strănepotului lui Mihai Viteazul" figurează drept consultant ANCOM, dar în declaraţia ei de venituri, pe lângă remuneraţia consistentă primită lunar de la această instituţie, doamna cu pricina mai declară şi bani obţinuţi din alte surse, tot pe bază de consultanţă. Aparent, miroase a trafic de influenţă. Adică a corupţie. Doamna Zgonea este colegă în această ipostază de consultant ANCOM cu Elena Cristina Ionescu, soţia actualului director interimar al Serviciului Român de Informaţii. În condiţiile în care Guvernul promovează prin intermediul Parlamentului o lege a austerităţii ANCOM, instituţia îi plăteşte distinsei doamne lunar un salariu de 14.000 de lei. Exemple de acest fel cu persoane numite pe pile, care taie frunza la câini şi primesc salarii neruşinat de mari, sunt destul de numeroase. Aşa că, susţinând sindicatul ANCOM în demersul acestuia către Comisia Europeană, le atrag celor aleşi în poziţii de conducere atenţia că au datoria ca, luptându-se pentru independenţa ANCOM, să acţioneze şi pentru eliminarea persoanelor înşurubate în diferite structuri de la vârf de către protectorii lor politici sau din domeniul instituţiilor de forţă ale statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb