Săseanu continuă procesele abuzive ale Doinei Gradea împotriva MediaSind

Miscellanea / 13 decembrie 2021

Săseanu continuă procesele abuzive ale Doinei Gradea împotriva MediaSind

TMB a transmis la sfârşitul săptămânii trecute cererea de apel împotriva Sentinţei Civile nr.5482 din 11.06.2021 prin care Judecătoria sectorului 1 a respins solicitarea conducerii Societăţii Române de Televiziune de a obţine daune materiale de 1 euro de la Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, care a avut numeroase reacţii publice şi critici la adresa conducerii instituţiei, pentru managementul defectuos şi pentru corupţie. Documentul nu este semnat şi nici datat de către conducerea TVR şi nici de casa de avocatură, conform unui comunicat remis de MediaSind.

Redăm integral comunicatul:

Precizăm că pentru acest proces, până în prezent, TVR a achitat Casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners suma de 18.000 lei pentru a obţine în instanţă daune morale de doar, atenţie!, 1 euro!

Din păcate constatăm că noua administraţie a Televiziunii Române, condusă de tandemul Dan Cristian Turturică, preşedinte director general şi Ramona Săseanu, producător general, continuă politica de desconsiderare a banilor publici, acceptând afacerile suspecte derulate de fosta administraţie condusă de Doina Gradea cu diverşi avocaţi şi case de avocatură. Noua conducere îşi asumă, astfel, încălcarea prevederilor OUG nr. 26/2012, ordonanţă care interzice autorităţilor şi instituţiilor publice ce au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare juridică. Aceste nelegalităţi au fost constatate şi semnalate şi de inspectorii Curţii de Conturi care au dispus măsuri de recuperare a sumelor plătite unor avocaţi cu încălcarea prevederilor legale.

Mai mult, cu un tupeu incredibil, conducerea TVR, invocând, prin minciună, lipsa de legitimitate a organizaţiei noastre în instituţia publică, cere instanţei să constate "caracterul ilicit" al reacţiilor publice ale MediaSind împotriva abuzurilor şi corupţiei din Televiziunea Română, "caracterul ilicit" al deciziei organizaţiei noastre sindicale de a "transmite notificări şi solicitări abuzive în atenţia subscrisei SRTV, în calitate de pretins sindicat constituit la nivelul SRTV", precum şi "interzicerea pentru viitor a săvârşirii faptei ilicite, prin interzicerea publicării de articole/afirmaţii calomnioase la adresata SRTV sau transmiterea de notificări abuzive către SRTV", obligarea MediaSind de a plăti către SRTV daune morale de 1 euro echivalent în lei şi de a înlătura "Articolele defăimătoare" publicate pe site-ul mediasind.ro, precum şi publicarea în integralitate, pe cheltuiala acestuia, "a hotărârii de condamnare într-un cotidian naţional de largă răspândire şi pe site-ul mediasind.ro, precum şi a unui comunicat cu privire la retragerea Articolelor." Cu alte cuvinte, ciocul mic şi nu ne mai deranjaţi cu tot felul de notificări ca să respectăm legea!

Precizăm că falsa dispută la care face referire conducerea SRTV privind calitatea Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind de a avea dreptul de a-şi reprezenta membrii din cadrul Filialei MediaSind TVR a fost clarificată definitiv în instanţă, care a oferit câştig de cauză organizaţiei noastre, prin Hotărârea nr. 3598/2021 din 17.06.2021 a Curţii de Apel Bucureşti! Mai mult, Comitetul Director al SRTV a luat act de această sentinţă prin Hotărârea CD nr. 517 din 23 iulie 2021, prin care a atribuit SRJ MediaSind un spaţiu în incinta instituţiei pentru desfăşurarea activităţii sindicale!

Deşi SRTV plăteşte aproape un milion de euro pentru susţinerea propriului compartiment juridic, administraţia SRTV a angajat în mai multe cauze împotriva MediaSind şi a jurnaliştilor de la cotidianul Libertatea, Casa de Avocatură Zamfirescu Racot i& Partners care, potrivit informaţiilor apărute în presă, este una dintre cele mai scumpe case de avocatură din ţară, cu conexiuni în zona politică şi abonată la bani publici.

Constatăm, cu îngrijorare, că noua conducere a TVR continuă politica de cheltuire abuzivă a banilor publici pentru a se război cu organizaţiile sindicale care "îndrăznesc" să critice abuzurile şi corupţia din instituţie şi pentru a apăra persoanele responsabile de aceste ilegalităţi în anchetele DNA, Parchet şi instanţele de judecată!

Vă reamintim că, prin mai multe reacţii publice, MediaSind a atenţionat deja societatea civilă despre eforturile insistente ale conducerii SRTV de a-l angaja cu 108 000 lei (9000 lei lunar) pe Ionuţ Teodorescu, avocatul de casă de la Craiova al fostei şefe a TVR, Ramona Săseanu! (vezi video) Ne întrebăm încă odată de ce trebuie să vină un avocat de la Craiova, dacă instituţia are în schema de personal 12 posturi, din care sunt ocupate 10?

Având în vedere aceste încălcări grosolane ale legislaţiei, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu filiala sa din SRTV, MediaSind TVR, cer public Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Curţii de Conturi să verifice cu celeritate aceste tranzacţii cu iz de corupţie din Televiziunea Naţională şi să dispună sancţionarea persoanelor vinovate precum şi recuperarea prejudiciilor de la autorii acestor încălcări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb