"Sberbank" este în stadiul final al formării echipei sale europene şi intenţionează să-şi suspende operaţiunile în unele ţări "mici" din regiune, a anunţat directorul general al celui mai mare grup bancar rus, Gherman Gref, transmite Sputnik, potrivit Agerpres.
"Suntem în ultima fază a formării echipei noastre din Europa şi există probabilitatea să ieşim de pe unele pieţe mai mici", le-a declarat jurnaliştilor Herman Gref.
Principalul acţionar al "Sberbank" este banca centrală a Rusiei, cu o participaţie de peste 50%.
În 2012, grupul "Sberbank" a plătit 505 milioane de euro pentru preluarea "Volksbanken International" AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac OVAG, exceptând însă subsidiara din România.
În prezent, "Sberbank" operează în statele membre ale UE, precum Austria, Germania, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Cehia. Grupul rus are filiale şi în câteva state care nu sunt membre ale UE: Serbia, Ucraina, Bosnia şi Herţegovina.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2016, 06:35)
" În 2012, grupul "Sberbank" a preluat "Volksbanken International" AG,..., exceptând însă subsidiara din România. " - este imaginea fidela a interesului pe care-l arata Rusia, a dorintei de a avea de-a face cu România, singura problema fiind "senzatia" Romaniei ca este "buricul pamintului", ca "latra" la urs "a pustiu" si nu ca ar avea de ce ... ci "asmutită" de licurici. Cine si ce are de pierdut? Daca se ignora (pe cit se poate) reciproc "partenerii" economici ... atunci de ce atita panica si "scenarită" politico-militară? Unirea (?)... aici este dorinta unui popor (moldovean) care s-a format altfel (de la Stefan cel Mare cit a fost parte a Principatului Moldovei sau României?), vezi Austria si Germania ca exemplu de aceeasi limba în state diferite vecine, nu sub influenta otomana sau austro-maghiara ca principatele românesti! Teritorii (?) ... de discutat cu "licuriciul" despre aliatul sau Ucraina, nu de blamat Rusia secolului XXI ! Tezaur (?) .... de facut o corelare/confruntare de opisuri : ce s-a trimis (de buna voie si cu buna stiinta in 1916 si 1917 dupa revolutia bolșevică din februarie, abdicare țar in martie si transport in Iulie) cu ce s-a primit in 1935 si in 1956. Avind in vedere evenimentele perioadei istorice, eventuale diferente in aur ar trebui cautate prin Suedia, Marea Britanie si SUA sau compensate conform Tratat de Pace de la Paris din 1947, cosemnat din partea aliaților de Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Uniunea Sovietică, Polonia, Grecia, Iugoslavia și Cehoslovacia..din partea aliaților înfrânți ai Axei de Germania, Japonia, Italia, România, Ungaria, Bulgaria, Finlanda și Slovacia.