Scade preţul gazelor în Europa

Ziarul BURSA #Materii Prime #Energie / 13 decembrie 2022

Scade preţul gazelor în Europa

Facilităţile de stocare a gazelor din Europa sunt pline în proporţie de aproximativ 88%

Preţurile de referinţă ale gazelor naturale în Europa au scăzut cu 9% ieri, în urma majorării importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL), chiar dacă regiunea se confruntă cu temperaturi scăzute, transmite Bloomberg.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, în jurul orei 11:03 a.m., cotaţiile futures ale gazelor cu livrare în luna următoare au scăzut cu 4%, la 133,55 euro pentru un Megawatt-oră, după ce mai devreme fusese înregistrat cel mai redus nivel de după 2 decembrie, notează Agerpres.

Cantităţile care au intrat în cele trei terminale GNL din Marea Britanie sunt la un nivel record pentru această perioadă a anului, arată datele analizate de Bloomberg. Livrările de combustibili spre nord-vestul Europei sunt, de asemenea, aproape de un nivel record.

Temperaturile scăzute reprezintă primul test real al rezistenţei Europei în acest sezon, după ce Rusia a întrerupt majoritatea livrărilor de gaze prin conducte. În ultimele săptămâni, preţurile gazelor naturale în Europa au fost mai ridicate, dar până luni nu s-au înregistrat fluctuaţii majore, chiar dacă nordul continentului se confruntă cu îngheţul, iar Londra este acoperită de zăpadă. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi mai ridicate în sudul Europei.

Importurile de gaze naturale lichefiate au urcat, după ce Europa a început să înlocuiască combustibilul pe care îl primea din Rusia. Primul terminal plutitor de GNL al Germaniei urmează să ajungă săptămâna aceasta în portul Wilhelmshaven, fluxurile de gazele urmând să înceapă din 22 decembrie.

Facilităţile de stocare a gazelor din Europa sunt pline în proporţie de aproximativ 88%, un nivel mai ridicat decât era de obicei în această perioadă a anului, iar în Germania, cea mai mare economie a regiunii, nivelul este de 94%.

Există şi alţi factori care atenuează presiunile asupra pieţei gazelor din Europa, inclusiv majorarea cantităţii livrate prin conducte din Algeria spre Italia. De asemenea, producţia de energie eoliană în Marea Britanie şi Germania ar urma să crească de săptămâna viitoare, după o perioadă în care a fost afectată este afectată de viteza scăzută a vântului.

În plus, generarea de energie nucleară în Franţa este la cel mai ridicat nivel din martie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cantitatea de gaze naturale lichefiate importate

    in UE din Rusia in anul 2022 a crescut cu 40 %, 

    conform datelor oficiale Eurostat,

    ce puternic sanctionam pe rusi 

    1. Importurile pe care le vezi tu acolo, majoritatea s-au facut imediat dupa inceperea razboiului si sunt pana prin Iulie-August. Acum dupa ce UE s-a pus de acord si si-a diversificat sursele de aprovizionare din alte parti, bate vantul pe la mujici, de aceea v-au si scos pe voi trolii la inaintare. Importul UE de hidrocarburi a scazut cu 40% in lunile Septembrie, Octombrie si Noiembrie...Putler a cam ajuns la fundul sacului si acum ofera oricui vrea sa-i cumpere marfa dar majoritatea s pus pas:-)

      Foarte puternic îi sancționăm pe ruși. Atât de puternic încât țările din UE au achiziționat gaze la prețuri de 7 (ȘAPTE) ori mai mari decât anul trecut. O parte de la ruși, altă parte de la americani.

      Pe lângă asta rușii au înregistrat un EXCEDENT bugetar în echivalent de 9 miliarde $ pe primele 11 luni ale lui 2022. Imens succes al Cocinii europene în care bate vânt de faliment. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb