ZIARUL BURSA

13 decembrie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Corupţie la Bruxelles

Corupţie la Bruxelles

Cătălin AvramescuEditorial / 13 decembrie 2022

Cătălin Avramescu

Aceasta ar trebui să fie bomba anului. Însă cu câ­teva notabile ex­cepţii, constat că presa tace. Şi nu doar aceea din România. Zilele trecute, Eva Kaili, vice-preşedinte al Parlamentului European, a fost arestată la Bruxelles.

Mii de persoane au fost lipsite de voucherele sociale

DEŞI GUVERNUL ANUNŢĂ CĂ PROGRAMUL ESTE UN REAL SUCCES Mii de persoane au fost lipsite de voucherele sociale

George MarinescuPolitică / 13 decembrie 2022

Situaţia este gravă, ţinând cont că MIPE a virat deja trei tranşe pentru anul 2022, adică un total de 750 lei pentru fiecare beneficiar 

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţa la finalul săptămânii trecute că Guvernul a prelungit pe tot parcursul anului 2023 perioada de acordare a voucherelor de 250 lei pentru alimente şi mese calde şi a majorat cu 12,5% pragul de venit până la care se acordă acest drept.

Exemple de rele practici în instituţiile europene

Exemple de rele practici în instituţiile europene

George MarinescuInternaţional / 13 decembrie 2022

Recentul scandal din Parlamentul European, în care este implicat vicepreşedintele Eva Kaili, demonstrează că instituţiile Uniunii Europene nu sunt imune la corupţie. În afara cazului Kali, majoritatea speţelor din ultimii zece ani implică utilizarea abuzivă a fondurilor UE (inclusiv nereguli atunci când banii nu au fost cheltuiţi conform regulilor instituţiilor). 

sursa foto: facebook / Delgaz Grid

Economia bazată pe hidrogen este o iluzie foarte scumpă

Călin RecheaMaterii Prime / 13 decembrie 2022

Călin Rechea

Delgaz Grid a lansat un proiect pilot pentru testarea compatibilităţii şi funcţionării instalaţiilor de utilizare şi a componentelor sistemului de distribuţie cu un amestec de gaze naturale (GN) şi hidrogen (H2), conform unui comunicat recent de presă al companiei.

Editorii trag un semnal de alarmă legat de finanţarea educaţiei

Editorii trag un semnal de alarmă legat de finanţarea educaţiei

O.D.Miscellanea / 13 decembrie 2022

Suma anunţată de autorităţi că va fi alocată educaţiei de la buget a stârnit un val de reacţii. Asociaţia Editorilor din România a anunţat că doreşte să se alăture celor care au tras un semnal de alarmă cu privire la intenţia Guvernului de a aloca Ministerului Educaţiei, în bugetul pentru anul viitor, o sumă echivalentă cu 2,1% din Produsul Intern Brut, mai puţin decât alocarea din acest an.

Pată pe obrazul omenirii, mii de copii morţi sau mutilaţi

Pată pe obrazul omenirii, mii de copii morţi sau mutilaţi

O.D.Miscellanea / 13 decembrie 2022

Folosirea copiilor în războaie reprezintă un lucru absolut inacceptabil pentru orice formă de civilizaţie. Peste 11.000 de copii au fost ucişi, mutilaţi sau răniţi în Yemen cu începere din 2015 şi aproximativ 4.000 au fost înrolaţi în războiul care devastează această ţară de mai bine de opt ani, a anunţat luni ONU.

Consiliul Rectorilor s-a supărat pe Austria

Consiliul Rectorilor s-a supărat pe Austria

O.D.Politică / 13 decembrie 2022

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a adoptat o rezoluţie în care se regăsesc atât probleme interne, legate de educaţie, cât şi externe, decizia guvernului Austriei de a vota negativ cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

"Sperăm ca 2023 să fie al zecelea an de creştere consecutivă pentru Nestle România"

"Sperăm ca 2023 să fie al zecelea an de creştere consecutivă pentru Nestle România"

A CONSEMNAT ALINA VASIESCUCompanii / 13 decembrie 2022

(Interviu cu Silvia Sticlea, Country Manager Nestle România) 

"În 2022 ne-am adaptat strategia la realitatea trăită, pe alocuri diferită comparativ cu premisele iniţiale" "Ne dorim extinderea portofoliului anul viitor"

Reporter: În primele nouă luni din 2022, Nestle România a înregistrat o creştere cu peste 11% a afacerilor. Cum estimaţi că veţi încheia anul şi ce aşteptaţi de la 2023?

Silvia Sticlea: Nestle România a terminat primele nouă luni ale anului cu o creştere de 11,1%. Am avut o performanţă pozitivă pe toate cele zece divizii ale Nestle România, iar pe şapte dintre acestea creşterea a fost chiar de două cifre. Acest lucru ne face să fim optimişti că, per total, anul 2022 va fi un an bun. În 2023 ne dorim să continuăm în acelaşi ritm şi sperăm ca acesta să fie al zecelea an de creştere consecutivă pentru Nestle România.

Sursă foto: commons.wikimedia.org / Autor: N509FZ

Lipsă de entuziasm la Bursa din Beijing, destinată IMM-urilor

V.R.Internaţional / 13 decembrie 2022

Caixin: Volumul mediu zilnic de tranzacţionare de la BSE a scăzut la un interval cuprins între 500 de milioane de yuani (71 de milioane de dolari) şi 700 de milioane de yuani, de la peste 9,5 miliarde de yuani în prima zi de lansare a pieţei şi o medie de 2,2 miliarde de yuani pe zi în prima lună de funcţionare 

Noua Bursă de Valori din Beijing (Beijing Stock Exchange - BSE), lansată anul trecut pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) inovatoare din China, face eforturi ca să-şi atingă scopul pentru care a fost creată.

Scade preţul gazelor în Europa

Scade preţul gazelor în Europa

Materii Prime / 13 decembrie 2022

Facilităţile de stocare a gazelor din Europa sunt pline în proporţie de aproximativ 88% 

Preţurile de referinţă ale gazelor naturale în Europa au scăzut cu 9% ieri, în urma majorării importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL), chiar dacă regiunea se confruntă cu temperaturi scăzute, transmite Bloomberg.

Tranzacţii de numai 29 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

BVB Tranzacţii de numai 29 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 13 decembrie 2022

Scăderi pentru indici, în ton cu declinul pieţelor europene  

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 29,5 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 85,3 milioane de lei, într-o zi în care BRK Financial Group a suspendat furnizarea cotaţiilor pentru toate produsele structurate emise. Conform brokerului, decizia a fost luată din cauza unor disfuncţionalităţi tehnice.

Real-estate-ul virtual, o afacere de peste 2 miliarde dolari

Real-estate-ul virtual, o afacere de peste 2 miliarde dolari

GEORGE MARINESCUCompanii / 13 decembrie 2022

Real-estate-ul virtual începe să prindă contur şi să se manifeste în lumea afacerilor precum real- estate-ul din lumea reală, afirmă Caroline Hughes, co-fondator şi CEO Lifetise. Ea a declarat, recent, cu prilejul unei prezentări efectuate în cadrul celei de-a opta ediţii a SEE Property Forum, care a avut loc la Bucureşti, că tranzacţiile din real-estate-ul virtual au depăşit 2 miliarde dolari.

Sursă foto: Facebook / Janet Yellen

SECRETARUL TREZORERIEI STATELOR UNITE ALE AMERICII: "Inflaţia va scădea semnificativ anul următor, chiar dacă SUA nu intră în recesiune"

ANDREI IACOMIInternaţional / 13 decembrie 2022

"Costurile de transport au scăzut - întârzierile de livrare, care au fost foarte mari, s-au diminuat" "Suntem conştienţi că este extrem de important ca inflaţia să fie ţinută sub control şi să nu devină endemică pentru economia noastră" 

Inflaţia este pe cale să scadă semnificativ anul următor, chiar dacă economia Statelor Unite nu va intra în recesiune, atât timp cât nu apar noi şocuri, crede Janet Yellen, Secretarul Trezoreriei SUA, scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 13 Decembrie 2022

Macroeconomie / 13 decembrie 2022

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat scăderea anuală în octombrie 2022, până la 2,4%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare neaşteptate, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo