SCĂDERE CU 9,6% ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2009 Angela Toncescu, CSA: Piaţa asigurărilor de viaţă va reveni la nivelul din 2008

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 februarie 2010

"Mă aştept ca societăţile de asigurare să recupereze unele contracte răscumpărate anul trecut şi să câştige contracte noi", a declarat Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

"Mă aştept ca societăţile de asigurare să recupereze unele contracte răscumpărate anul trecut şi să câştige contracte noi", a declarat Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Asigurările de viaţă au înregistrat o scădere a primelor brute subscrise cu 9,65%, în primele nouă luni ale anului 2009, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, până la un volum de 1,18 miliarde lei, potrivit datelor raportate de către societăţile de asigurare.

Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, estimează că, la sfârşitul aces-tui an, piaţa de asigurări de viaţă va ajunge la nivelul anului 2008.

"Mă aştept ca societăţile de asigurare să recupereze unele contracte răscumpărate anul trecut şi să câştige contracte noi", a declarat doamna Toncescu, adăugând că piaţa totală va fi în creştere cu circa 5%.

Domnia sa a precizat că o societate de asigurare de pe această piaţă a înregistrat, în ianuarie, o creştere a contractelor noi încheiate cu 30% faţă de aceeaşi lună a anului.

La finele anului trecut, doamna Toncescu preconiza o creştere a pieţei în 2009 de maxim 5%, la circa 9,4 miliarde lei, şi un ritm de creştere similar pentru 2010.

Angela Toncescu a mai precizat că plăţile efectuate pentru asigurările de viaţă, cu titlu de indemnizaţii, maturităţi şi răscumpărări au însumat, în primele nouă luni din 2009, 512,12 milioane lei, cu 54,97% mai mult faţă de perioada similară din 2008.

La sfârşitul lui septembrie, anul trecut, pe piaţa românească activau un număr de 23 de societăţi, din care 12 societăţi desfăşurau activitate de asigurări de viaţă, iar 11 societăţi erau compozite (de viaţă şi generale).

Piaţa românească de asigurări de viaţă are un potenţial semnificativ de creştere, în condiţiile în care gradul de penetrare a produselor de asigurare de viaţă este de numai 0,4% din produsul intern brut (PIB), a mai spus, ieri, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Domnia sa pune ritmul de creştere mai scăzut al asigurărilor de viaţă faţă de asigurările tradiţionale pe seama faptului că oamenii nu cunosc avantajele acestei forme de investiţii.

"Piaţa asigurărilor de viaţă va reuşi să răscumpere anul acesta scăderea înregistrată în anul 2009 şi poa-te vom reuşi să aducem o parte din clienţii care au fost nevoiţi să renunţe la asigurările de viaţă", mai spune preşedintele CSA, adăugând că odată cu ieşirea din criză, încrederea consumatorilor în asigurări de viaţă va creşte. Totodată, în anul acesta, clienţii se vor îndrepta spre produse de economisire, care oferă avantajul unei sume asigurate garantate şi protecţie financiară, spune doamna Toncescu.

Domnia sa consideră că asigurările de tip unit-linked, cu componentă investiţională, vor înregistra o revenire datorită flexibilităţii lor, adăugând: "în ianuarie 2010, problema răscumpărărilor nu mai există decât într-o mică măsură". Sumele plătite pentru răscumpărarea poliţelor au scăzut în al doilea trimestru al anului 2009, faţă de primul trimestru, deoarece asiguraţii conştientizează că nu este în avantajul lor să răscumpere poliţele înainte de maturitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb