Scăderi considerabile pe piaţa materialor de construcţii

(E.O.)
Ziarul BURSA #Companii / 13 iunie

"În contrast cu anul 2023, când producătorii de materiale de construcţii se angajau în campanii promoţionale active, situaţia s-a schimbat în prezent, devenind tot mai dificil pentru aceştia să menţină preţurile la un nivel competitiv fără să compromită calitatea produselor", a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro.

"În contrast cu anul 2023, când producătorii de materiale de construcţii se angajau în campanii promoţionale active, situaţia s-a schimbat în prezent, devenind tot mai dificil pentru aceştia să menţină preţurile la un nivel competitiv fără să compromită calitatea produselor", a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro.

Pe piaţa materialelor de construcţii, care până acum era în stangnare, se anunţă scăderi considerabile, în acest an, ca urmare a lipsei de cerere din piaţă, ne-a transmis Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro. Potrivit antreprenorului, preţul cărămizii are o scădere de 6%, fierul înregistrează o scădere de 3-4%, pe segmentul acoperişurilor se simte o ieftinire de 2-3%, în timp ce preţurile pentru gips carton, OSB şi panouri sandvich au crescut cu 5%, 6% şi, respectiv, 4%.

"În contrast cu anul 2023, când producătorii de materiale de construcţii se angajau în campanii promoţionale active, situaţia s-a schimbat în prezent, devenind tot mai dificil pentru aceştia să menţină preţurile la un nivel competitiv fără să compromită calitatea produselor", apreciază sursa citată, adăugând: "Competitivitatea în piaţă a devenit un adevărat exerciţiu de menţinere a echilibrului. Cu toate acestea, marii producători asigură că există soluţii pentru a face faţă acestei noi realităţi. Piaţa materialelor de constrcutii este dimanică, iar asta implică multe provocări".

Furnizorii caută în mod frecvent soluţii ca să ofere materiale de construcţii fără a face rabat de la calitate, mai ales în contextual inflaţiei crescute la nivel mondial, ne-a mai spus Cosmin Răileanu. Potrivit acestuia, companiile de construcţii vor să îşi optimizeze costurile şi încearcă să îşi negocieze plata cash pentru materiale, tocmai pentru un cost mai bun astfel că marjele să rămână pozitive.

În acelaşi timp, cererea de produse premium pentru eficientizări energetice creşte, astfel încât tot mai multe construcţii vor îndeplini normele nZEB. În ultima perioadă, numărul de proiecte B2B în mediul antreprenorial pentru noi linii de business, spaţii de producţie, depozitare etc. a crescut, conform fondatorului Vindem-ieftin.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. compus sunt tot in luna….

    s c c r e t 

    Dacă e real înseamnă scădere serioasă în construcții care, alături de industrie și ea pe scădere, duce PIB în zona 1-2%, mult sub estimările oficiale. Dar, cui ii pasă?

    1. La nimeni. Votati PSD si PNL partidul stat.

      Votantul pesedea vrea bule imobiliare. Strălucești!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb