Scăderi de peste 1% pentru indicii BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 21 septembrie 2022

Scăderi de peste 1% pentru indicii BVB

Toţi indicii pieţei principale a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) aveau scăderi de peste 1% după două ore de la începerea sesiunii de tranzacţionare, într-o zi marcată de anunţul preşedintelui Vladimir Putin privind o mobilizare parţială în Rusia, precum şi de aşteptările pentru creşterea dobânzii de către Rezerva Federală.

Indicele BET, ce include cele mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, avea la ora 12:00 un declin de circa 1,11%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, se deprecia cu 1,36%. Indicele energetic BET-NG era în declin cu 1,56%.

Liderul de la Kremlin a anunţat, astăzi, mobilizarea parţială şi a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că cei care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva ţării sale vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor, conform presei internaţionale, preluate de news.ro. "Nu blufez", a precizat Putin.

Tot astăzi, Rezerva Federală îşi va anunţa următoarea mişcare de politică monetară, pieţele mizând pe o creştere cu 75 de puncte de bază a ratei fondurilor federale, în intervalul 3% - 3,25%. Va fi a cincea creştere din acest an a dobânzii operată de banca centrală americană, în încercarea de a domoli inflaţia. În plus, Fed-ul îşi va publica prognozele pentru inflaţie, economie şi traiectoria viitoare a politicii monetare.

În acest context, după circa două ore de tranzacţionare, indicele pan-european Stoxx 600 avea o creştere de 0,35%, iar FTSE 100 de la Londra era în apreciere cu 0,63%. În schimb, DAX30 al pieţei germane, ţară care depinde în bună măsură de importul de gaze din Rusia, avea un declin de 0,16%.

La Bucureşti, indicele compozit BETPlus era în declin cu 1,12%, în timp ce BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), avea o scădere de 1,49%.

Acţiunile OMV Petrom erau în scădere cu 1,71%, la 0,43 lei, pe fondul unor schimburi de 1,29 milioane de lei, cel mai mare rulaj al unui titlu după două ore de tranzacţionare. Acţiunile Romgaz aveau o depreciere de 1,19%, până la 41,5 lei, în timp ce titlurile FP erau în stagnare, la 1,878 lei.

Acţiunile Banca Transilvania erau în scădere cu 1,71%, până la 18,4 lei, iar titlurile BRD-Groupe Societe Generale se depreciau cu 0,65%, la 12,26 lei. Acţiunile Nuclearelectrica erau în declin cu 2,08%, la 44,8 lei.

După două ore de la deschidere sesiunii bursiere, valoarea tranzacţiile de la BVB se ridica la circa nouă milioane de lei, mai puţin de 10% din media zilnică a acestui an.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dau un pronostic ...până la sfârșit de 2023 minim 50% din angajații brokerilor vor fi fara job....funcționează același principiu ca peste tot ...demand distruction

    1. nu mai fakem plasamente? adu firme cu lopata la retail ca se “subrasubsrie” de enspe ori in 3 secunde, ce daca au auditurile varza, raportarile varza, sau persoane dubioase prin conduceri

      A fost o perioada "frumoasa". Banii calzi, abia scosi de sub tiparnita, au fost ridicati din piata, iar mintile fierbinti s'au racorit.

      Peste 5-10 ani va aparea o alta generatie de "investitori", iar banii vor fi ridicati din piata tot de aceiasi.

      E circuitul apei in natura. 

      ce zici mata cu bani tipariti direct in piata a fost in america. Eu sunt dintr-o comuna obscura de pe langa Galati. TE ROG sa imi spui cum m-a afectat asta pe mine sau pe buticul de la colt. Nici eu, nici buticul, nu am primit niciun ban moca, tiparit sau netiparit.

    Normal, altele cresc, ale noastre scad...

    Cand altele cresteau mult, ale noastre cresteau putin 

    Cand altele scad putin, ale noastre scad mai mult....

    Halal bursa. 

    1. N au treabă market markerii ....in Romania bursa este eminamente a lor, fac ce vor, fondurile de pensii nu sunt active, persoanele fizice sunt aproape inexistente, așa că nu te mira că nu funcționează nici un raționament de investiții la noi, evaluări pe multiplii, dcf, etc. Mulți comentatori, maca maca și atât. Este doar fum....

      ca vorbesti prostii, daca nu cumva te referi strict la bitnet. Bvb ul se tine bine, indicele bet sta mai bine anu asta comparativ cu sp500 chiar luand in calcul si fx ul

      BVB are o anumita inertie. In afara de bid'ul si ask'ul afisat de MM nu cred sa existe alti roboti de trading, astfel incat sa aiba o corelatie mai stransa cu bursele externe.

      Ar trebui comparat cu ftse care are o scadere de 3%. La noi are predominant energetic care trebuiau sa performeze bine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb