Apele se agită în PSD înaintea multiplelor runde de alegeri de anul acesta: interne, locale şi parlamentare.
Discuţiile au început să capete consistenţă şi să devină "contondente" după ce, conform unor surse, preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu ar fi anunţat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanţa cu liderii PSD, că Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut documente de la partid legate de datoriile şi contractele PSD din campania electorală de la prezidenţiale şi că se aşteaptă ca aceasta să fie temă de campanie împotriva PSD. În plus, potrivit Antena 3, Ciolacu le-a mai spus membrilor partidului că el crede că Viorica Dăncilă va fi ridicată de DNA.
Din acest punct au început să curgă reacţiile. Fostul lider şi candidat PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă a comentat informaţiile, precizând că nu ştie de o astfel de anchetă, dar că există una care vizează perioada 2017 - 2019, înainte ca ea să preia partidul. Ea a afirmat că aşteaptă un telefon de la actuala conducere a PSD în care să i se ofere explicaţii şi s-a declarat dispusă să meargă la DNA, dacă i se va cere. Dăncilă a afirmat şi că discută foarte rar cu actuala conducere a partidului, care lasă impresia că nu are nevoie de experienţa ei de prim-ministru. Dăncilă s-a referit şi la consultanţa oferită de Anton Pisaroglu, care susţine că nu a fost plătit: "Când am preluat partidul, a fost operioadă dificilă, în care preşedintele partidului a fost arestat, aveam 18% în sondaje. Firma de consultanţă a muncit foarte mult pentru PSD, dar nu a fost nimic ilegal, contractul a fost legal, negociat de către secretarul general şi de către trezorierul partidului, Mihai Fifor şi, respectiv senatorul Ştefan Mihu. (...) Aştept un telefon să îmi explice conducerea actuală a partidului de ce trebuie să merg la DNA. (...) Nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declaraţii. Ar fi cel puţin bizar dacă domnul Ciolacu ar şti pe cine vor chema procurorii la DNA". Surse din PSD susţin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că preţul nu ar fi real, deşi refuză să spună care este suma datorată de PSD.
Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu declară că Ciolacu încearcă să-şi înfunde fosta şefă: "După ce i-a tras covorul de sub picioare, cu maxim ajutor de specialitate, Ciolacu vrea s~ o trimit~ si la pusc~rie pe fosta lui sef~. In fata c~reia se ploconea cu respect si adoratie când era prim-ministru, aşa cum f~cea si pe vremea lui Dragnea în faţa şefului suprem. Asta înseamnă s~ fii absolvent de academie secret~! Şi voi, unii dintre colegii mei, îmi cereţi s~ susţin aşa ceva? Glumiţi". Un alt fost secretar general al PSD, Mihai Fifor afirmă că nu a cerut nimeni date despre modul în care a fost derulată campania, calificând informaţiile pe această temă drept: "Poveşti....de proastă calitate, cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o ştire despre PeSeDe-ul ăsta pe care unii îl vor mort şi îngropat. Urmăresc de câteva ore bune noul "breaking news" legat de campania pentru prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă, despre DNA, despre dosare, despre dat cu "subsemnatul". Şi mă minunez. Am tot stat să mă gândesc dacă să postez despre bazaconia asta sau nu....însă pentru a nu lăsa urme de îndoială, scriu despre asta. Cel puţin până azi, din câte ştiu, şi ştiu, nu a cerut nimeni, dar nimeni, date despre modul în care a fost derulată campania electorală. Conform legii, va cere AEP, la controlul pe care, în mod normal şi legal îl va efectua. Eu unul spun doar atât şi îmi asum: cheltuielile din campanie sunt publice, AEP a verificat şi rambursat integral banii cheltuiţi în campanie, pentru orice altă cheltuiala fiind documente clare, că în contabilitatea oricărui partid. A vorbi despre faptul că instituţii ale statului ar fi cerut documente de la partid pentru campania electorală prezindenţială din 2019 sau, mai mult, că cineva ar fi fost chemat la instituţii ale statului pentru a da "cu subsemnatul", reprezintă o minciună, mare cât o zi de post. A vorbi despre furt din banii partidului înseamnă o uriaşa minciună, muuuulllttt mai mare decât o zi de post.(...) Nimeni, în acea campanie, nu a încălcat legea. Nu avea de ce şi nu avea cum. Restul, sunt poveşti....de proastă calitate. Cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o ştire despre PeSeDe-ul ăsta pe care unii îl vor mort şi îngropat!".
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a declarat în urmă cu o săptămână,, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a partidului este una rezonabilă şi că mai există datorii care trebuie discutate. El a precizat că social-democraţii sunt în procesul de a stabili care este exact justificarea acestor datorii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Rasputin în data de 09.06.2020, 22:16)
Când spui PeSeDe, spui hoție, spui corupție. Asta e clar. Acuma vedem doar o răfuiala internă, este binecunoscut stilul lor mafiot. Zici că este Mafia nu partidul comuniștilor
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.06.2020, 07:17)
Pesede Leilor Fifor v-a facut de bani si acuma Veorica da cu subsemnatu la mititica !