Scandal la Apele Române, unde o chelneriţă a fost angajată ca inginer

S.B.
Anticorupţie / 3 februarie 2021

Simona Iancu (sursa foto: captură video Recorder)

Simona Iancu (sursa foto: captură video Recorder)



Premierul Florin Cîţu a cerut, miercuri, Corpului său de Control să investigheze situaţia de la Apele Române, după ce în presă au apărut informaţii despre angajarea unei tinere fără a avea cunoştinţe minime în domeniu.

Este vorba despre o anchetă jurnalistică realizată de Recorder.ro, care a arătat că, la Compania Apele Române, a fost angajată o ospătăriţă pe post de inginer.

Conform sursei citate, este vorba despre "o tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei şi care spune că a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad".

Un inginer din această instituţie s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieţi omeneşti.

El povesteşte cum angajata respectivă nu ştia nici măcar să deshidă un calculator:

"I-au explicat că trebuie să dea enter, domnişoara a apăsat pe ecranul calculatorului. Bineînţeles, a văzut că nu s-a deschis, a mai insistat o dată, a apăsat, tot nu s-a deschis calcultatorul. Şi colegii: Totuşi, dar nu aţi mai lucrat după terminarea facultăţii? Ba da, am lucrat cinci ani la master. Oh, super, cinci ani, dar totuşi cam mult la master. Ah, da, dar la Master Club. De fapt, lucrase la un club care se numea Master. Şi avea abilităţi, de fapt, pentru case de marcat, atunci când apeşi pe ecranul casei de marcat."

La Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi. Acesta se recomandă subordonaţilor ca "un animal politic care va ajunge cel puţin ministru".

Şeful de ABA Prut-Bârlad este cumătrul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe

Petru Avram este consilier judeţean PNL şi cumătrul lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului acuzat de DNA că a luat mită 22 de tone de tablă.

Avram a fost numit la conducerea ABA Prut-Bârlad chiar în perioada în care cumătrul său, Costel Alexe, era la conducerea ministerului care are în subordine această regie.

În urma acestor dezvăluiri jurnalistice a reacţionat şi premierul României.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de control al prim-ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române. În mandatul meu, aşa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competenţă şi transparenţă. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcţii de conducere, este pentru toţi cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcţii publice; profesionişti; fără nepotisme; fără conflict de interese", a scris premierul Florin Cîţu, miercuri, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. saraca carpa....

    a ramas carpitza fara job !  

    pai cu ce se mai sterge petru avram la... ma iertati de expresie... nevoie? :) ...cand il incolteste dorinta si pasiunea?  

    se vede in ochii ei cat a tras si cat a impins si cat a inghitit ....saracutza!  

    1. PNL ma dezamageste.

      urmeaza sa primiti cartonas galben.  

      dupa aceea veti fi arsi cu cartonas rosu.  

      Aveti obiceiuri PSD-iste. Veti suporta consecintele. Daca nu ati inteles exact care e atmosfera intre romani .... e grav...  

      Dragnea era mic copil pe langa pnl usr isti

      pe timpul psd nici nu auzeai de asa ceva totul era ascuns bine ,si oricum psd lucra la nivel inalt el punea prim ministri care au ramas in anale, aici diferenta intre guvernari, la astia sa vazut pe fata si interviu si fita nuva ajunge sa fie angajata este o mica mare diferenta in stilul de abordare a problemei si oricum tot balastul din aparatul bugetar este angajat de psd ce omai dati dupa copac

      dragilor, nu considerati ca a venit momentul triumfal al unei mari remanieri a intregii clase politice? Toate partidele ma refer .....

      si cei ce au fost prin partide nu au voie sa se mai apropie in viata lor de un post la stat...  

      ce parere aveti ?  

      dau drumul procesului ? :)  

      o facem lata? :)  

      Sunt de dreapta dar am început să vomit cănd văd fătălăi din pnl și usr își pun toate ,,sugătoarele,, și curvele de pe video chaturi în poziții super ,pe cănd avem tinerii capabili cu excelență în joburi de top si nu au loc din cauza acestori jeguri asa zisi animal politici si curvele lor.

      Eu atăt le spun continuați si o veți s.....e mulți ani în opoziție fără suzetele voastre care vor schimba tabăra FRAIERILOR. 

      Anonimule, ai *obloane* (ca”calu”) dacă nu pricepi că, dacă nu descopereau asta cei de la Recorder.Ro, *fătuca* aia rămânea mult și bine pe post sub (oblăduirea) cumătru(lui) cu relații sus puse in P.N.L. Și ca tine (din păcate) sunt foarte mulți care nu înțeleg că o mare parte din oamenii politici, din toate partidele, au aceleași apucături ca ale acestui ”animal politic care (crede că) va ajunge cel puţin ministru".

      Da Basescu cum a facut. Si el si-a pus parasuta in varful banilor romanilor si a mai vrut sa o faca si presedinte.

      Si cu totii am tacut si ne-am facut ca nu stim.  

      Asa ca dupa modelul basist, animalul asta (politic) si-a pus-o la "protectia impotriva inundatiilor"  

      Sa ne inchipuim cat de multa protectie impotriva inundatiilor ar fi avut , (sau au, ca o fi inca pe functie si o sa ramana) cetatenii de pe Barlad si Prut. Asa se ajunge la catastrofe.

      Bine ca am votat USR Plus si PNL.  

      cauta-te la carnetul de partid pe care il ai.

      daca vezi rosu si vezi niste trandafiri taie-ti gatul  

    Petru Avram este grobian si sare in ochi dar cu mai multa bagare de seama aceeasi treaba se face la orice intreprindere de stat ba chiar si la firmele mari private. Tara asta nu se mai face bine daca TOATE partidele fac la fel. Pe vremea PSD-ului mai existau concursuri nearanjate, acum totul este politic.

    1. Ma faci sa rad.. Pe vremea psd mai existau concursuri nearanjate... crezi ceva?

      toti politicienii curand vor fi zdrobiti.

      ma crezi cand iti zic asta?  

    Parerea mea e ca-si merita jobul,se vede din foto,....sper ca nici in practica nu delude

    UNDE ESTI IOHANIS, SEF DE PNL?

    CARE ESTE POZITIA TA? 

    TOT PNL SI TOATE PARTIDELE SUNT O APA SI UN RAHAT GREU SI PTUROS! 

    CU ASTIA LA BUTOANE NE SCUFUNDAM IN CATEVA LUNI!! 

    TREBUIE "PLIMBATI" IN PIATA PUBLICA PT CA CE FAC EI SE NUMESTE GENOCID!!!!!!

    1. Unde este reforma promisă, toți au ajuns la putere pt banii pt amante,chatiste, libidinoși carei pupă pe maneta personală și Barna și Orban și gașca vor mai căstiga alegerile peste alți 30 de ani dacă continua cu suzete și sugaci pusi pt că au stat în genuchi. BOMBARDIRILOR MERGEȚI AȘA ȘI O SĂ VĂ MAI ALEAGĂ ,,MOROMETE,,

      Am dat la o parte ciuma roșie la alegeri, ca să venim noi ciuma galbenă, zisă și holera, puroiul sau cangrena politică PNL, nu? Rușine PNL, rușine. Nu mai contați pe ajutorul nostru la alegeri mincinoșilor, nu am făcut decât să schimbăm niște ciosvârtari cu alții. Incompetența și corupția sunt inamicii tuturor românilor. Dar m-am decis, de azi nu mai votez dreapta cât voi trăi. Voi vota la surpriză, un partid al momentului dar niciodată dreapta.

    Aceasta debutanta in apele romane a facut un baie rece. S-a dus la domnu director dupa interviu si a dat o proba manuala de debit. Adica i-a masturbat energic creierul politic si la momentul evacuarii pe sectiunea necesara volumetric a limbarizat in jur de 0.00001 litri pe secunda drept pentru care va fi mentinuta in pozitia de angajat esential la receptia dispeceratului.

    1. Si dupa asta,poate-l trimite Cutzu undeva la Ferma animalelor,daca tot se auto denumeste animal.Acolo poate sa faca cacalu" (sic) si sa traga sacaua cu apa, ca sa nu-si piarda abilitatile hidro.Tanti poate ca vrea cu el ca sa-l biciuiasca.

    Problema cu acest caz este si la invatamant.

    Unde o fi terminat femeia studiile universitare de chimie daca nu stie nici simbolul fosforului.  

    Nu ar fi rau daca si cei de la educatie ar verifica problema. Si nu ar fi de mirare ca femeia sa fi facut facultatea "in lipsa" sau invers, cu picioarele in tavan.  

    Apoi trebuie vazut ce este cu animalul care a propulsat-o (politic animalul). Cum sta cu proha..ul. Ca de acolo-i miscarea.  

    Dar cred ca pana la urma va fi si cu Catu, tot asa, "pupat piata independentei" Ca multe ....catuieli

    1. E problema generala. Nu e un caz izolat. Nu se intampla numai la institutiile statului. Stiu cum e la una din companiile unde statul detine pachet majoritar si pe care Citu vrea sa o listeze la bursa: pentru fiecare salariat cunoscator de carte si care munceste pe mai-nimic sunt cel putin 2-3 sefi habarnisti, care freaca menta pe salarii babane.

      Nu mai vorbesc de curvele angajate sa stea acasa si sa presteze servicii "sociale" pentru acestia. Astea nici macar nu semneaza condica. Primesc leafa pe card.

      Si asta nu de ieri de azi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb