Scandalul "CI-CO" trece într-o nouă etapă

George Bănciulea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iunie 2005

O funcţionară AVAS, cercetată pentru că a încercat să influenţeze de capul ei procesul în care este implicată instituţia

Administratorii societăţii - revoltaţi de poziţia adoptată de instituţiile statului în procesul intentat de ei pentru desfiinţarea transferului acţiunilor de la FPS la SIF Muntenia

Reprezentanţii societăţii comerciale "CI-CO" au declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu mai au încredere că instituţiile statului vor rezolva problema transferului acţiunilor de la Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) la SIF Muntenia, care face obiectul unui proces aflat pe rol de trei ani de zile.

Prin felul în care au decurs lucrurile, situaţia este ase-mănătoare cu cea din 1948, a precizat Eugen Popescu, unul din administratorii "CI-CO". Domnia sa a spus că nu mai există decît o singură soluţie pentru rezolvarea situaţiei, şi că administratorii îşi mai pun speranţa doar în presă.

Eugen Popescu a afirmat că administratorii societăţii au depus numeroase memorii şi chiar o cerere de audienţă la Preşedinţie, însă nu au primit nici un răspus. Gestul de cerere de ajutor presei al conducerii "CI-CO" SA a fost declanşat de un incident apărut in dosarul aflat pe rol. Este vorba despre un document numit "Întîmpinare" prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cere Tribunalului Bucureşti pe 3 iunie 2005 respingerea acţiunii formulată de Asociaţia CI-CO PAS prin care se solicită nulitatea absolută a actului de cesiune a unui pachet de 219.224 acţiuni, încheiat în data de 30.03.1999 între AVAS (la acea vreme FPS) şi SIF Muntenia. Trebuie precizat că AVAS este parte civilă în proces şi cere desfiinţarea actului de cesiune, conform cererii din data de 01.03.2005 semnată de preşedintele AVAS, Gabriel Zbîrcea. Întîmpinarea incriminată de administratorii de la "CI-CO" nu este recunoscută de conducerea AVAS. Oficiali din cadrul AVAS ne-au declarat că la termenul din data de 3 iunie 2005 consilierul juridic al AVAS a depus la dosarul cauzei o fotocopie a unui înscris denumit "Întîmpinare", dar că aceasta nu poartă număr de înregistrare în evidenţa instituţiei şi nici semnătura vicepreşedintelui Giliola Ciorteanu, ci doar o fotocopie a semnăturii.

Totodată, oficilaii din cadrul AVAS ne-au precizat că nici preşedintele AVAS, nici Giliola Ciorteanu şi nici conducerea Direcţiei Generale Contencios nu au avut cunoştinţă despre gestul funcţionarului AVAS. În prezent, la nivelul instituţiei s-a constituit o comisie care cercetează cazul. De asemenea, oficialii din cadrul instituţiei ne-au spus că AVAS îşi va prezenta poziţia procesuală în cadrul litigiului pînă la termenul final de pronunţare care va avea loc în data de 10 iunie 2005. Administratorii de la "CI-CO" au declarat în cadrul conferinţei că "Întîmpinarea" era lipsită de sens deoarece AVAS ar pierde în acest fel o societate comercială în valoare de 1.000 de miliarde de lei. La acestea se mai adaugă şi cele 65 de miliarde de lei, reprezentînd dividende aferente anilor 1998-2004. Ei mai spun că aceşti bani pot fi încasaţi de AVAS rapid întrucît se află în conturile societăţii.

De asemenea, admnistratorii societăţii "CI-CO" au relatat peripeţiile trăite din 1998 şi pînă în prezent. Pe lîngă faptul că ei contestă cesionarea "peste noapte" a acţiunilor de la FPS la SIF Muntenia şi a apoi trecerea lor la Sorin Beraru pentru suma de 3,5 milioane de dolari în condiţiile în care în conturile societăţii se aflau 8,5 milioane de dolari, mai rămîn şi unele aspecte ce ţin de proces. Eugen Popescu a precizat că în loc să fie anchetate persoane care au legătură cu cesionarea "frauduloasă", le-au fost intentate procese chiar lor.

Totodată, admnistratorii ne-au declarat că aşteaptă cu înfrigurare sentinţa care va fi dată vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb