SCANDALUL DEZINFECTANŢILOR: GSP susţine că SRI ştia de licitaţiile cu probleme

Raluca Juncu
Companii / 9 mai 2016

Actualizare 18:05 Cioloş: "Nu am primit informări de la SRI; am discutat cu Hellvig şi i-am solicitat sprijin"

Premierul Dacian Cioloş a afirmat astăzi că nu a primit nicio informare de la SRI despre sistemul medical, în contextul scandalului legat de dezinfectanţii folosiţi în spitale, transmit surse din presă.

"Nu, nu am primit. Am avut o discuţie cu domnul director Hellvig, deja, în urmă cu câteva zile şi mi-a promis că-mi va trimite în sinteză toate elementele pe care le au şi i-am solicitat, într-adevăr, sprijinul şi dânsului", a declarat Dacian Cioloş la Parlament, întrebat dacă a primit informările SRI cu privire la problemele din spitalele româneşti.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:13 Ponta, despre informările SRI privind infecţiile intraspitaliceşti: "Poate nu s-au făcut la premier, ci în altă parte"

Fostul premier Victor Ponta a afirmat astăzi, întrebat despre informările pe care SRI susţine că le-a făcut în ultimii cinci ani despre infecţiile intraspitaliceşti, că e posibil ca acestea să nu fi fost făcute la premier, transmit surse din presă.

''Nu pretind că îmi aduc aminte perfect tot ceea ce am fost informat în patru ani, dar încă stau bine cu memoria, nu m-am ramolit. Şi n-am văzut niciodată acest nume de firmă. Poate or fi informări, poate nu s-au făcut la primul ministru, poate s-au făcut în altă parte, poate nu s-a vorbit despre această firmă. Dar cu siguranţă pot să vă spun un lucru: SRI, în baza atribuţiilor legale, atunci când informa, un ministru de exemplu, despre o situaţie, dacă era cel mai mic aspect de natură penală, trimitea şi la Parchet. Deci dacă a fost trimis sau nu la Parchet, dacă Parchetul l-a anchetat sau nu, asta vă pot spune doar cei de la Procuratură. Eu unul, cu siguranţă şi cu o memorie destul de bună, nu îmi amintesc de nicio informare pe această temă. E posibil să fi fost sau poate nu au fost pentru mine'', a spus Ponta, la Târgovişte.

(S.A.)

----------

Un informator al Serviciului Român de Informaţii (SRI) face public, prin intermediul Gazetei Sporturilor şi tolo.ro, un document pe care l-a trimis ofiţerilor săi de legătură în octombrie 2014, transmit surse din presă.

O sursă a SRI face public, prin intermediul GSP şi tolo.ro, un document pe care l-a trimis ofiţerilor săi de legătură în octombrie 2014. În document, medicul epidemiolog detalia trucarea unei licitaţii la Spitalul Judeţean, unde a câştigat distribuitorul celui mai mare producător din lume, francezii de la Anios. Vreme de 8 ani, epidemiologul a atras atenţia ofiţerilor SRI despre pierderile de vieţi din spitalele prost dezinfectate precum şi de multiplicarea bacteriilor.

"Vreme de 8 ani, le-am dat mii de acte celor de la SRI. Mi-au spus, la un moment dat, în glumă, că vor veni cu propriul top de hârtie. Nu am sesizat vreun efect după informările mele. Licitaţiile s-au trucat în serie. Substanţele neconforme au intrat în spitale. Cei din SRI îmi spuneau că fac şi ei informări mai sus şi că nu se întâmplă nimic. Iar eu le ziceam că, din cauza dezinfectanţilor cu mari probleme de calitate, mor oameni pe capete", declară sursa SRI pentru GSP.

După mai mulţi ani în care a transmis informaţii către SRI, fără să se schimbe nimic, sursa- un epidemiolog, a decis să informeze presa, cu condiţia protejării identităţii sale.

"Vorbesc cu voi pentru că am vorbit cu ei aproape opt ani de zile şi nu s-a întâmplat nimic! Dacă se vor supăra, asta e! Nu vreau să mă considere duplicitar sau trădător, dar e timpul ca oamenii să ştie ce se întâmplă", spune medicul, într-un interviu publicat pe tolo.ro.

SRI ar fi avut în ultimii ani informaţii despre toate acestea şi ar fi transmis mai departe informări către Consiliile Judeţene, prefecţi, miniştri, premier şi preşedintele României. În ceea ce priveşte infecţiile intraspitaliceşti, SRI ar fi făcut peste 100 de informări, conform surselor din mass-media.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo medicului că iese în față și face publice aceste lucruri. SRI cică a trimis informări. În lista respectivă nu este niciun procuror, nici de la Parchet, nici de la DNA. Interesant.

    Nu-i nimic, o să iasă băsescu și o să ne spună cum s-a luptat el cu mafia psdistă a dezinfectanților. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb