SCANDALUL DIN JURUL SILVER MOUNTAIN / JUDECĂTORUL CAMELIA BOGDAN "Îmi rezerv dreptul să formulez o cerere de apărare a reputaţiei"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iunie 2016

"Îmi rezerv dreptul să formulez o cerere de apărare a reputaţiei"

"Judecătorii trebuie protejaţi de astfel de atacuri şi presiuni care ştirbesc încrederea cetăţeanului în Statul de Drept"

Ziarul BURSA a cerut, ieri, o reacţie şi din partea judecătorului Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti, care a solicitat, vineri, DIICOT să efectueze verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor care ar fi fost comise de Banca Comercială Română SA (BCR), în legătură cu dobândirea unor imobile din Snagov şi a unui complex turistic din Poiana Braşov. Compania Euro Insol a transmis un punct de vedere pe care îl reproducem alăturat, în care doamna Bogdan este acuzată că a încălcat legea, susţinând că va sesiza CSM.

În replică, doamna Bogdan ne-a transmis punctul său de vedere.

"Vă mulţumesc respectuos pentru că mi-aţi semnalat chestiunea...din punctul meu de vedere, ar trebui sesizată Inspecţia Judiciară, sens în care vă rog respectuos să îmi permiteţi să redirecţionez cererea dumneavoastră domnului Inspector-Şef, jud.dr. Lucian Netejoru, cu menţiunea că îmi rezerv dreptul să formulez o cerere de apărare a reputaţiei, deoarece judecătorii trebuie protejaţi de astfel de atacuri şi presiuni care ştirbesc încrederea cetăţeanului în Statul de Drept.

Evident, un magistrat are obligaţia de rezervă, eu îmi voi motiva însă soluţia în termenul legal de redactare a hotărârilor şi voi trece în revistă toate standardele de cunoaştere a clientelei cuprinse în legislaţia de prevenire şi combatere a spălării banilor, interne şi internaţionale, precum şi la obligaţia ce incumbă entităţilor raportoare prevăzute în disp.art. 10 din Legea nr. nr.656/2002.

Precizez că potrivit art. 18 din Legea nr. 656/2002, persoanele prevăzute în art. 10 aplică, în plus faţă de măsurile-standard de cunoaştere a clientelei, măsurile suplimentare de cunoaştere a clientelei în următoarele situaţii care, prin natura lor, pot prezenta un risc sporit de spălare a banilor sau de finanţare a terorismului:

a) în cazul persoanelor care nu sunt prezente fizic la efectuarea operaţiunilor;

b) în cazul relaţiilor de corespondent cu instituţii de credit din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene sau nu aparţin Spaţiului Economic European;

c) în cazul tranzacţiilor sau relaţiilor de afaceri cu persoanele expuse politic, care sunt rezidente într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European ori într-un stat terţ.

Persoanele prevăzute în art. 10 aplică măsurile suplimentare de cunoaştere a clientelei şi în alte cazuri decât cele prevăzute în alin. (1), care, prin natura lor, prezintă un risc sporit de spălare a banilor sau de finanţare a terorismului.

După cum am precizat în minută, sesizarea DIICOT a avut loc în temeiul disp.art.267 C.pen, care incriminează fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor judiciare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni sau 3 ani sau cu amendă".

Cu deosebit respect,

Camelia Bogdan

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Corecta scrisoarea.

    Cine a dat presei numele Judecatoarei cred ca ar trebui amendat drastic intre 1-10 milioane de euro. 

    Judecatori sunt ultima bariera a dreptati in tara, trebuie protejati ! 

    Cum vad eu lucrurile:

    - Bcr pune presiune pe Judecatori indirect prin Euro Insol. Sunt 40 de milioane de euro pierdere asumata la prima strigare. Nu stiu daca azi acele cladiri produc bani. 

    1. Oricine a lecturat lista cauzelor, care se afiseaza la usa instantelor de judecata, la fiecare sedinta.

      Capisci? 

      Justitia din Romania a fost si este folosita in stil mafiot. Avem procurori si judecatori care au primit bani. Cazurile care au zguduit tara au fost unse cu multi bani. Nu am incredere in justutie. Voi avea incredere doar atunci cand judecatorii care au dat solutii gresite si exista dovada ca au fos mituiti vor face 25 de ani puscarie si pierd toate drepturile. Cazurile pierdute la cedo automat sa raspunda cei care au dat solutii gresite. Doresc o Romanie unde sa traim fericiti!

    Rezultatul alegerilor arata clar ca statul de drept s-a terfelit singur, ca votantii pur si simplu nu mai cred ca avem o justitie functionala, ca hotii care au dosare scoase din joben inainte de alegeri difera de hotii cunoscuti de toata lumea dar decretati decretati cinstiti de aceeasi justitie. Punctul de vedere al Doamnei Bogdan il inteleg insa vine ca nuca in perete in contextul in care tocmai cei care pretind ca apara justitia au decredibilizat-o prin actiunile lor. Cat inca avem democratie ar trebui sa ne putem spune parerea despre toti cei platiti din bani publici inclusiv justitie.

    1. imi place de dansa pentru ca nu face compuneri mirabolante si lucreaza cu legea in mana. Da poate n-a citit suficient de atent contractul. Nu este vorba de BCR Chisinau S.A.? Actele contabile ne arata ca aceasta firma este consolidata direct de catre Erste Group si nu BCR S.A.....

      Haha

      Sa intreb si pe domnul Rödler?...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb