SCANDALUL FONDURILOR COMUNITARE Jonathan Scheele: "În cazul SAPARD, prima responsabilitate aparţine Guvernului"

Sorin Barariu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 12 martie 2004

Şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele, aşteaptă ca autorităţile noastre române să investigheze cazurile de obţinere şi folosire a fondurilor SAPARD în judeţele Suceava, Ialomiţa şi Mureş, afirmă Rompres. "În cazul SAPARD, prima responsabilitate aparţine Guvernului României". Potrivit oficialului european, în cazul în care se va dovedi că în respectivele judeţe s-au produs fraude în gestionarea fondurilor SAPARD, atunci guvernul va trebui să recupereze banii. Jonathan Scheele a subliniat că este alegerea guvernului în ceea ce priveşte modalităţile de recuperare a acestor bani. În opinia sa ar exista două variante, şi anume ca banii să fie luaţi de la cei care se va demonstra că i-au obţinut în mod ilegal, sau să fie recuperaţii din buzunarul tuturor contribuabililor.

PNL afirmă că în cazul SAPARD, interesele de clan primează

Puterea actuală a reuşit să depăşească cele mai triste recorduri în materie de alocare pe criterii clientelare a fondurilor europene, se arată într-un comunicat de presă. Aceeaşi sursă menţionează că "numeroasele scandaluri legate de proiectele SAPARD dovedesc faptul că interesele de clan ale potentaţilor locali ai PSD primează chiar şi atunci cînd este vorba despre o chestiune sensibilă precum cea a integrării. Pentru baronii locali din Suceava, Mureş sau Ialomiţa, nici stricta monitorizare a României de către UE, nici rigurozitatea organismelor europene de control al alocării fondurilor comunitare, nici criza prin care trece relaţia dintre ţara noastră şi Uniune nu înseamnă nimic în faţa dorinţei de a-şi umple propriul buzunar".

Agenţia SAPARD pasează vina la nivel local

Pe de altă parte, Agenţia SAPARD arată într-un comunicat că "în realitate conflictele sînt doar la nivel local. Vehicularea numelui Agenţiei şi a Programului SAPARD în implementarea proiectelor nu face decît să dezinformeze opinia publică". Potrivit poziţiei Agenţiei, şi la nivel local există o gestionare a fondurilor primite, nu doar la Centru. "Este important să precizăm că este pusă în discuţie în aceste conflicte de interes morala şi etica celor care gestionează proiectele", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb