SCEB şi BRCC organizează Conferinţa "Regional Economy: Finding Opportunities In Challenging Times"

Comunicate de presă / 14 noiembrie 2023

SCEB şi BRCC organizează Conferinţa "Regional Economy: Finding Opportunities In Challenging Times"

Conferinţa "Regional Economy: Finding Opportunities In Challenging Times" organizată de către Supreme Council of European Business (SCEB) şi British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) pe 9 noiembrie 2023 a fost dedicată comunităţii oamenilor de afaceri din Craiova şi întreaga zonă de sud-vest a României.

Unul dintre principalele scopuri ale conferinţei a fost acela de dezbate, alături de speakers şi participanţi, cele mai potrivite strategii de consolidare a afacerilor. Accentul a fost pus şi pe soluţiile pe care antreprenorii le au pentru a trece peste una dintre cele mai dificile perioade, marcate de modificări ale pieţelor de capital, ratelor dobânzilor, geopoliticii şi inflaţiei. În egală măsură, situaţia actuală creează şi unele dintre cele mai mari oportunităţi pentru antreprenorrii şi companiile care au prezenţă regională şi ambiţii internaţionale.

Mehmet Sumeroglu, SCEB Chairman: "Mediul de afaceri de la nivel naţional şi internaţional trece, încă o dată, printr-o perioadă plină de schimbări rapide la care companiile trebuie să se adapteze. În acest context, antreprenorii au câteva soluţii la care pot apela, şi anume: adaptarea operaţiunilor şi a proceselor la noul context, transformarea digitală şi automatizarea a cât mai multe aspecte ale afacerii, management eficient al crizei şi reducerea riscurilor, analizarea permanentă a tendinţelor pieţei globale, precum şi identificarea partenerilor strategici şi a proiectelor desfăşurate în colaborare cu aceştia."

Mădălina Cîinaru - Director al British Romanian Chamber of Commerce: "În lumina schimbărilor rapide din peisajul economic actual, la nivel local, una dintre reţetele succesului în afaceri constă în capacitatea de adaptare şi înţelegere a noii dinamici a pieţei. Am convingerea faptului că pentru consolidarea afacerilor sunt necesare nu doar abordări inovatoare, ci şi o adaptabilitate constantă la factorii volatili de mediu. În ciuda provocărilor aduse de schimbările în pieţele de capital sau inflaţie, antreprenorii romani pot accesa, în continuare, oportunităţi semnificative în aceste vremuri incerte. Cheia constă în identificarea şi implementarea celor mai potrivite strategii, în colaborare cu parteneri de încredere, pentru a naviga cu succes în acest peisaj complex de business."

În cadrul conferinţei de tip panel participanţii au aflat noi informaţi şi exemple inspiraţionale de la Mehmet SUMEROGLU - SCEB Chairman, Ramona GENTĂRĂU - General Manager, Cost Contab Group, Florin PREDA - Owner, Exal Grup Romania şi Cristian ANTON - Managing Partner, All Audio (Datasoft Romania). Panelul va fi moderat de către Alexandru Debrezeni - Preşedinte al SCEB Grand Council of Romania.

Alături de cele două organizaţii au fost, în calitate de parteneri: Cost Contab Group, Camele Cricova, INAQ Consulting, MBS Holding, Nomade Communication, MAPPS - Evaluatori de valori, Tzigaret Design. Printre partenerii media s-au aflat: Ziarul Bursa, TheBizz, The Diplomat, eventsmax, Nine O'Clock, Pion Media şi Business Mark.

Supreme Council of European Business este o organizaţie internaţională care îşi propune să creeze şi să dezvolte oportunităţi de afaceri pentru progresul economic şi educaţional al fiecărui cetăţean al lumii. SCEB acţionează prin consilii sectoriale din ţări europene şi non-europene şi reuneşte oameni de afaceri, factori de decizie şi experţi din diverse industrii. Întreaga comunitate lucrează împreună pentru a crea un mediu de afaceri internaţional caracterizat de agilitate şi mai bine adaptat provocărilor actuale.

British Romanian Chamber of Commerce o cameră de comerţ cu prezenţă în Londra şi Bucureşti, este cea mai importantă organizaţie condusă de afaceri care promovează comerţul şi investiţiile bilaterale între Regatul Unit şi România din 1998. Camera de comerţ se implică activ în crearea şi susţinerea unui mediu de afaceri dinamic, în care liberul schimb şi investiţiile sprijină companiile în procesul de dezvoltare. Anul acesta BRCC celebreaza 25 de ani plini de realizări notabile şi formarea unor colaborări solide cu membri comunitatii. Cu o bază de membri în creştere, BRCC îşi propune extinderea geografică atât în Regatul Unit, cât şi prin dezvoltarea activităţilor sale în alte oraşe din România, cum ar fi Cluj, Iaşi, Timişoara sau Braşov.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb