Schaeffler va cumpăra oţel verde de la compania suedeză H2greensteel

Comunicate de presă / 11 noiembrie 2021

Schaeffler va cumpăra oţel verde de la compania suedeză H2greensteel

Furnizorul auto şi industrial Schaeffler a încheiat un acord cu start-up-ul suedez H2greensteel pentru a achiziţiona anual 100.000 de tone de oţel aproape fără CO2, produs folosind hidrogenul, începând din 2025. Acest lucru poziţionează compania Schaeffler ca prim furnizor de nivel 1, la nivel mondial, care devine client al companiei inovatoare. Acordul este stabilit pe termen lung şi include livrarea de bandă de oţel. Oţelul produs în Suedia necesită combustibili nefosili şi reduce emisiile anuale de CO2 ale Schaeffler cu până la 200.000 de tone. Acordul este un prim pas major pentru a face ca lanţul de aprovizionare al Schaeffler să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Achiziţia de oţel este importantă din punct de vedere strategic pentru Schaeffler", afirmă Andreas Schick, COO (Director Operaţiuni) la Schaeffler AG. "Prelucrăm o cantitate semnificativă de oţel şi considerăm acest lucru ca un factor crucial în sprijinirea decarbonizării. Schaeffler se bazează deja din ce în ce mai mult pe procese de producţie cu oţel care au emisii scăzute de CO2 la furnizorii săi. Un element esenţial este şi utilizarea economiei circulare, pe care dorim să o implementăm în mod consecvent."

H2greensteel (H2GS) a fost fondată în 2020 şi îşi propune să producă cinci milioane de tone de oţel neutru din punct de vedere CO2 anual în Suedia până în 2030. "Suntem încântaţi că am găsit un partener global, cu experienţă precum Schaeffler, care să ne sprijine în atingerea obiectivului nostru de decarbonizare din industria oţelului şi cu care putem lucra pentru a face lumea mai sustenabilă în viitor", afirmă Henrik Henriksson, CEO al H2GS. Ca proiect greenfield (proiect care se dezvoltă de la 0), compania plănuieşte dezvoltarea unei noi fabrici de oţel cu producţie digitală şi conectată în reţea, care va produce "oţel verde" în oraşele Boden şi Luleå. Prima oţelărie europeană a fost construită acolo cu aproximativ 40 de ani în urmă, împreună cu o unitate de producţie dedicată generării de hidrogen. Producţia de oţel verde este consumatoare de energie şi trebuie făcută din surse sustenabile. Nordul Suediei oferă condiţii excelente pentru producerea acestui tip de energie. Producţia de oţel fără dioxid de carbon este realizată de H2GS prin utilizarea metodei de reducere directă, în care hidrogenul produs din energii regenerabile este utilizat în locul cărbunelui cocsificabil (metalurgic), permiţând astfel o reducere cu 95 la sută a emisiilor de CO2 produse prin metodele anterioare. Fondatorul şi acţionarul majoritar al H2GS este Vargas Holding, unul dintre co-fondatori şi acţionari majoritari ai producătorului suedez de baterii Northvolt.

Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG, spune: "Folosirea hidrogenului verde pentru reducerea directă a minereului de fier este o componentă crucială, în producerea de oţel curat şi sustenabil în viitor. Hidrogenul este o tehnologie importantă şi o zonă de creştere pentru Schaeffler. În acest context, parteneriatul cu H2greensteel este un pas foarte important pentru noi în promovarea subiectului sustenabilităţii."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb