România se află pe ultimul loc în Europa, la educaţia financiară. Ultimele studii arată că doar un român din cinci înţelege noţiuni financiare de bază. De aceea, programele de educaţie financiară pentru copii sunt primordiale şi asta nu doar pentru a-i ajuta să înţeleagă noţiuni şi concepte financiare, ci, mai ales, pentru a învăţa să le pună în practică, arată un comunicat remis redacţiei.
Educaţia financiară este esenţială pentru copii, deoarece îi ajută să-şi dezvolte anumite abilităţi şi aptitudini care, în viitor, îi pot ajuta să devină nişte adulţi educaţi financiar, pentru a avea acces la un nivel superior al vieţii.
Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o nouă conferinţă dedicată profesorilor şi specialiştilor din domeniul educaţiei, în cadrul Programului Naţional WEBDIDACTICA Educaţional, cu tema "Educaţia financiară în şcoli". Evenimentul va avea loc marţi, 28 februarie, la ora 17:00, online, pe platforma Zoom Webinars.
La videoconferinţa WEBDIDACTICA vor participa nume sonore din domeniul financiar-bancar, specialişti ai unor instuţii de stat reprezentative, experţi în educaţie, inspectori şcolari, profesori, asociaţii şi organizaţii exponenţiale în promovarea educaţiei de excelenţă, top-infuenceri din acest domeniu.
Evenimentul are ca scop facilitarea unui schimb de experienţă între specialişti şi profesorii din toată ţara şi promovarea unor bune practici în educaţia financiară.
Obiectivele acestei conferinţe sunt acelea de a valoriza interdisciplinaritatea în predarea educaţiei financiare şi de a prezenta abordări inovative în ceea ce priveşte activităţile de educaţie financiară, în scopul obţinerii performanţelor şcolare, care permit asigurarea calităţii şi inovaţiei în educaţie.