Schimbări în conducerea CEZ România

A.C.
Companii #Energie / 1 iulie 2014

Începând de astăzi, Martin Zmelik preia conducerea afacerilor CEZ din România, înlocuindu-l pe Jan Veskrna după un mandat de 9 ani, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"La cârma operaţiunilor Grupului a fost numită dna Doina Vornicu, înlocuită de dnul Ion Dobrescu pe poziţia sa anterioară de Director Executiv şi Membru al Directoratului CEZ Distribuţie", potrivit comunicării.

După 9 ani la conducerea portofoliului CEZ în România, Jan Veskrna îşi încheie mandatul său de Manager de Ţară şi Preşedinte al Directoratelor CEZ România şi CEZ Distribuţie.

Zmelik şi-a început cariera în Grupul CEZ în ianuarie 2005, când a preluat sarcina de a crea şi dezvolta portofoliul internaţional al Grupului CEZ din poziţia de Director de Operaţiuni Internaţionale.

Acesta a absolvit Facultatea de Management din cadrul Universităţii Economice din Praga, obţinând şi titlul de MBA în cadrul U.S. Business School, iar ulterior a lucrat în domenii precum: domeniul financiar, IT şi management de proiect.

Martin Zmelik a venit în România în februarie 2010, pentru a ocupa poziţia de Director de Operaţiuni în cadrul Grupului CEZ în România.

În timpul mandatului său, au fost finalizate Parcul eolian CEZ din Dobrogea şi proiectul de retehnologizare a microhidrocentralelor de la nord de Reşiţa, rezultatele financiare ale Grupului CEZ în România au înregistrat valori record la nivel de Grup (2012), iar portofoliul existent a fost consolidat.

"Construirea şi consolidarea unei echipe puternice care să conducă spre performanţă necesită implicare, angajament, responsabilitate, inovaţie, determinare şi loialitate. Acestea sunt atributele cheie pe care le cer atât angajaţilor şi managementului, cât şi mie. Atenţia mea se îndreaptă mai ales către consolidarea portofoliului existent şi excelenţă operaţională", este citat Martin Zmelik în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor CEZ, preluarea mandatului de către Martin Zmelik atrage o serie de noi promovări în cadrul Grupului, cea mai importantă fiind numirea Doinei Vornicu în poziţia de Director de Operaţiuni a Grupului CEZ în România, având în vedere că pentru prima dată în istoria CEZ din Ţara noastră, cea de-a doua poziţie ca importanţă strategică la nivelul Grupului este acordată unui manager român.

Timp de 5 ani, Doina Vornicu a condus CEZ Distribuţie din poziţia de Director Executiv şi Membru al Directoratului, în timpul mandatului său fiind finalizate lucrări de reabilitare a infrastructurii reţelelor electrice de distribuţie de valori istorice, lucrări de modernizare a staţiei de transformare Craiova Centru, implementarea proiectului pilot de măsurare inteligentă a energiei electrice şi o serie de proiecte de optimizare a activităţii menite să ridice semnificativ standardele serviciului de distribuţie a energiei electrice, potrivit comunicării.

Vornicu are o experienţă de peste 28 de ani în domeniul energetic, în care a condus activităţi precum dezvoltare, investiţii, relaţii cu clienţii, marketing, audit, analiză şi control la mentenanţă, energie eoliană sau distribuţia energiei electrice.

Începând de astăzi, pentru poziţia de conducere a CEZ Distribuţie, a fost numit Ion Dobrescu, promovat din poziţia de Director al Direcţiei Strategie şi Dezvoltare a companiei.

Dobrescu activează în domeniu din1982, când şi-a început cariera ca inginer în cadrul IRE Pitesti - SDFEE Olt. A ocupat funcţii precum: Director de Operaţiuni SDFEE Râmnicu Vâlcea (2002), Director Sucursala SFEE Râmnicu Vâlcea (2003 - 2006), Director Adjunct CEZ Distribuţie (2007), Director al Direcţiei de Exploatare şi Mentenanţă şi, respectiv Director al Direcţiei de Strategie şi Dezvoltare în cadrul CEZ Distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb