Schimburi "deal" cu 1,3% din SIF Muntenia

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2022

Schimburi "deal" cu 1,3% din SIF Muntenia

Două tranzacţii de tip "deal" cu 10,21 milioane de acţiuni SIF Muntenia (SIF4), echivalentul a 1,3% din capitalul societăţii de investiţii financiare, au fost realizate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Schimburile vin după ce, în lunile decembrie şi ianuarie, pachete de peste 5% din SIF Muntenia deţinute de fonduri de investiţii care sunt finanţate chiar de SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana, au fost cumpărate de către SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana.

În raportul SIF Oltenia din decembrie anul trecut prin care explică motivele achiziţionării a 6% din SIF Muntenia, se vorbeşte despre îmbunătăţirea calităţii portofoliului administrat, creştere sustenabilă pe termen lung a valorii pentru toţi acţionarii sau diversificarea riscului.

De fapt, tranzacţia a fost făcută după o serie de acuzaţii aduse de Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) privind existenţa unor conflicte de interese dintre SIF4 şi o serie de fonduri de investiţii care votează la adunările generale ale acţionarilor SIF Muntenia cu acţiuni cumpărate inclusiv cu banii proveniţi de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.

Pachetele achiziţionate de SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana au fost vândute de fonduri ale SAI Swiss Capital şi SAI Certinvest, vehicule de investiţii indicate explicit de AISIF.

Anterior realizării tranzacţiilor, Asociaţia Investitorilor la SIF-uri reclamase situaţia la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care nu a răspuns investitorilor, ci a trimis o adresă ridicolă tuturor administratorilor de fonduri prin care îi atenţionează să respecte legea 74/2015 şi regulamentul Uniunii Europene 231/2013 ce se referă, printre altele, la conflictele de interese.

Acum, pachete de acţiuni SIF Muntenia de dimensiuni relativ mari deţinute de fonduri ce sunt finanţate masiv de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia se mai află în posesia FIA Romania Strategy Fund şi SAI Broker, după cum reiese din raportările BVB.

SIF Banat-Crişana deţine 99,9% din SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia. În anul 2020, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu fondurile pe care le finanţau au schimbat conducerea SIF Oltenia, impunându-şi proprii oameni în board-ul societăţii de investiţii financiare din Craiova.

Schimburile de ieri cu acţiuni SIF Muntenia au fost realizate la preţul 1,6 lei, cu 2,24% peste referinţa din piaţa "regular", valoarea tranzacţiilor fiind de 16,35 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai bai Nicule, tu esti mare corupt, presedinte ASF,.pai cum ma Nicule tu nu vezi si nu cercetetzi toate hotiile astea,..pai cum ai tu grija de investitorii de buna credinta..,Pur si simplu II TEPUIESTI,..,bai Nicule tu trebuie sa iti faci treaba acolo la ASF, nu sa te bagi sub birou cand se fac tranzactii din astea, sau nu sa te bagi sub birou cand auzi SIF sau City Insurance, adica astia de la SIF si City Insurance sa faca ce vor, sa incalce legea ca tu si subalternii tai nu va uitati, nu va sesizati, nu luati nici o masura..,crezi tu Nicule ca nu vine curatenia si la ASF!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb