Schimburile comerciale româno-germane îşi continuă creşterea

G.D.
Miscellanea / 25 august 2022

Schimburile comerciale româno-germane îşi continuă creşterea

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania şi România îşi menţine tendinţa ascendentă şi în prima jumătate a anului 2022, însumând 18,4 miliarde euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Creşterea este de 12,3% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut (primele 6 luni 2021: 16,4 miliarde euro) , potrivit ultimelor cifre ale Destatis.

Potrivit sursei citate, exporturile către România s-au ridicat la 9,8 miliarde euro, ceea ce înseamnă o creştere de 8,8% faţă de perioada similară din 2021, în vreme ce importurile Germaniei din România au însumat 8,6 miliarde euro, în creştere cu 16,6% faţă de primele şase luni ale anului trecut. Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile şi pe locul 21 privind importurile.

"Dezvoltarea relaţiilor economice româno-germane este foarte îmbucurătoare, în special în actualul context internaţional dificil. Asistăm la un interes substanţial al firmelor germane de a deschide afaceri în România, respectiv de a a-şi extinde aici activităţile, ceea ce pune bazele unei şi mai bune dezvoltări a comerţului bilateral. Dacă se menţine această dinamică, valoarea schimburilor comerciale bilaterale se apropie în 2022 de 40 mld. EUR. Având în vedere reorientarea lanţurilor internaţionale de aprovizionare, dar şi datorită deschiderii de noi zăcăminte de gaze naturale, România reprezintă un amplasament investiţional bun pentru economia germană. Relaţiile bilaterale nu se pot decupla însă de evoluţiile geopolitice globale. Inflaţia crescută, dobânzile mari, preţurile ridicate la energie, blocajele existente din lanţurile de aprovizionare, încrederea scăzută a consumatorilor sunt doar câţiva factori care apasă din ce în ce mai mult asupra economiei", este de părere Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb