Schneider Electric anunţă un acord de transfer al creditelor fiscale cu ENGIE

T.B.
Companii / 29 februarie

Schneider Electric anunţă un acord de transfer al creditelor fiscale cu ENGIE

Schneider Electric a anunţat că investeşte într-un portofoliu de proiecte de energie curată din Texas, utilizând un Acord de transfer de credite fiscale - Tax Credit Transfer Agreement (TCTA) pentru sistemele solare şi de stocare a bateriilor dezvoltate, construite şi operate de ENGIE America de Nord (ENGIE), se arată într-un comunicat al Schneider Electric, remis redacţiei.

Proiectele contractate vor fi implmentate pe tot parcursul anului 2024 şi vor permite companiei să se apropie de obiectivul său de energie regenerabilă 100% în SUA şi Canada, informează sursa.

Acordul dintre ENGIE şi Schneider este printre primele la această scară care valorifică noile dispoziţii privind transferul creditelor fiscale din Legea privind reducerea inflaţiei - Inflation Reduction Act (IRA) - care va ajuta companiile să-şi atingă obiectivele de energie regenerabilă, transmite compania.

Potrivit comunicatului, "La Schneider Electric ne angajăm să obţinem emisii net-zero în operaţiunile noastre până în 2030. Acest nou acord de energie solară plus stocare pentru SUA şi Canada cu ENGIE, un dezvoltator de top de surse regenerabile, ne va ajuta să atingem acest obiectiv", a spus Aamir Paul, President, North America Operations. "IRA deschide uşa pentru proiecte inovatoare prin clauza sa de transferabilitate şi extinde gama de entităţi care pot beneficia de credite fiscale în îndeplinirea obiectivelor de decarbonizare. Schneider Electric este lider în sustenabilitate, eficienţă şi tranziţie energetică şi suntem mândri să fim deschizător de drumuri cu acest transfer de credit fiscal."

Clauza de transferabilitate a IRA permite transferul creditelor fiscale federale eligibile din proiecte de energie regenerabilă, producţie de energie curată şi baterii de stocare, printre alte proiecte de energie curată, menţionează sursa. Această nouă caracteristică creează o alternativă fezabilă la structurile tradiţionale de capital fiscal. Transferul creditului fiscal permite companiei, de asemenea, decarbonizarea Scope 2 atunci când investitorul-cumpărător achiziţionează atribute de mediu asociate, ca parte a tranzacţiei, potrivit comunicatului.

Din 2017, Schneider Electric şi ENGIE şi-au unit forţele pentru mai multe proiecte şi au condus clienţii prin procesele lor de achiziţionare de energie regenerabilă prin acorduri de achiziţie de energie virtuală (VPPA), care depăşesc 1,6 GW în total numai în America de Nord, se mai arată în comunicat. Investiţiile şi inovaţia ENGIE în surse regenerabile au făcut ca această companie să fie desemnată în 2023 de BloombergNEF drept principal dezvoltator de PPA-uri corporative de energie, în cel mai recent raport Market Outlook, şi să fie clasată în primele trei din 2019. Portofoliul total de PPA corporative al ENGIE în America de Nord depăşeşte 6,5 GW, relatează compania.

Conform sursei citate, "Această colaborare cu Schneider marchează o etapă semnificativă în accelerarea tranziţiei net-zero. Portofoliul solar-plus-stocare, împreună cu structurile inovatoare de transfer de credite fiscale activate de IRA, ajută la extinderea oportunităţilor pentru un număr tot mai mare de clienţi corporativi pentru a-şi îndeplini obiectivele", a declarat Dave Carroll, Chief Renewables Officer şi SVP, ENGIE North America. "Această abordare sprijină creşterea continuă a energiei regenerabile şi a opţiunilor de stocare în SUA, fapt care aduce oportunităţi economice unui set de comunităţi în expansiune, alături de tranziţia către o reţea cu emisii reduse de carbon."

Potrivit Bloomberg (BNEF), regulile de transfer al creditelor fiscale ale IRA creează un nou set de posibilităţi pentru finanţarea tranziţiei energetice a Americii. Cea mai interesantă este piaţa creditelor fiscale, care ar putea simplifica foarte mult procesul de a direcţiona fondurile acolo unde este cea mai mare nevoie de ele şi reprezintă un pas către maturitate, pe măsură ce participanţii de pe piaţă descoperă împreună modele de operare care se pot scala, se mai arată în comunicatul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb