Scholz condamnă sprijinul Iranului pentru Hamas

T.B.
Internaţional / 12 octombrie 2023

Scholz condamnă sprijinul Iranului pentru Hamas

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat o represiune împotriva organizaţiilor care susţin Hamas, spunând legislatorilor că Iranul poartă responsabilitatea pentru a permite grupului să se dezvolte până la punctul în care a lansat atacul de weekend asupra Israelului, informează reuters.

"Deşi nu avem nicio dovadă fermă că Iranul a sprijinit operaţional acest atac laş, este clar pentru noi toţi că, fără sprijinul iranian, Hamas nu ar fi fost niciodată capabil să lanseze acest atac fără precedent", a spus el joi, potrivit sursei citate.

"Din păcate, putem prevedea că suferinţa populaţiei civile din Fâşia Gaza va creşte probabil şi mai mult - dar şi asta este vina Hamas şi a atacului său asupra Israelului", a adăugat el, conform reuters.

Acasă, el a spus că Germania va interzice toate strângerea de fonduri şi alte activităţi de sprijin pentru Hamas şi va interzice Samidoun, un grup internaţional de activişti care susţine prizonierii palestinieni din închisorile israeliene, dar despre care autorităţile germane spun că promovează discursul instigator la ură şi solicită distrugerea Israelului, menţionează sursa citată.

El a adăugat că este important să încercăm să evităm o nouă escaladare regională a violenţei, avertizându-l pe Hezbollah, un alt grup militant susţinut de Iran, în vecinul Liban al Israelului, să nu rişte un atac asupra Israelului, transmite reuters.

"Sunt în contact strâns cu preşedintele Egiptului Sisi, care are canale către Gaza. Voi vorbi astăzi cu preşedintele Turciei Erdogan şi îl voi primi pe emirul Qatarului. Toţi trei pot juca un rol important în de-escaladarea situaţiei", a adăugat el, potrivit sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb