Scholz: UE nu ar trebui să aplice amenzi companiilor auto care depăşesc limitele de emisii

A.D.
Internaţional / 25 noiembrie

Sursa foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat astăzi că Uniunea Europeană nu ar trebui să aplice amenzi companiilor auto care nu respectă limitele privind emisiile de dioxid de carbon, dar ar trebui să vină cu măsuri care să sprijine modernizarea şi inovarea în industrie, transmite Reuters.

"Banii trebuie să rămână la firme pentru modernizarea propriei lor industrii, a propriilor companii", a comunicat el presei din Germania, ţara cu cea mai puternică industrie auto din UE.

Şi Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat azi, că ar putea susţine suspendarea temporară a amenzilor pentru depăşirea limitelor de emisii de CO2, care urmează să intre în vigoare anul viitor. Această măsură ar putea fi aplicată dacă producătorii auto se angajează să compenseze aceste depăşiri prin atingerea sau depăşirea obiectivelor privind reducerea emisiilor pentru anii 2026 şi 2027. Astfel companiile ar avea flexibilitate şi ar fi stimulate să facă progrese suplimentare în domeniul protejării climei, fără a fi forţate să plătească amenzi de miliarde de dolari, a explicat oficialul german.

"În privinţa limitelor din sectorul auto, poziţia mea este clară: Ne ţinem de aceste limite şi suntem pragmatici în privinţa tranziţiei", a afirmat Habeck după o întâlnire cu Ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, la Berlin.

Hildegard Mueller, preşedintele Federaţiei constructorilor germani de automobile (VDA), a declarat că există un decalaj între obiectivele ambiţioase ale autorităţilor de reglementare şi subvenţiile şi sprijinul politic suficient.

Cererea slabă pentru vehicule electrice (EV) şi dificultăţile economice afectează progresele, în pofida investiţiilor din industria auto de 410 miliarde de euro în cercetare şi în transformarea fabricilor până în 2028, a explicat oficialul VDA.

În prezent limita de emisii la nivelul întregii flote a UE este de 116 grame CO2/km, măsurată pe baza aşa-numitei procedură de testare WLTP, dar urmează să scadă până la 94 g CO2/km în 2025. Depăşirea limitelor de CO2 ar putea duce la amenzi în valoare de 95 de euro pentru fiecare CO2 gram/km în plus înmulţit cu numărul de vehicule vândute. În aceste condiţii, companiile auto s-ar putea confrunta cu amenzi de sute de milioane de euro.

Limitele mai dure din 2025 fac parte din planurile de interzicere a automobilelor cu motoare pe benzină şi motorină din 2035.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb