Schäuble vrea să-i fie retrase anumite puteri fundamentale Comisiei Europene

Elena Deacu
Internaţional / 1 august 2015

Schäuble vrea să-i fie retrase anumite puteri fundamentale Comisiei Europene

Ministrul german al Finanţelor Wolfgang Schäuble vrea să-i fie retrase anumite puteri Comisiei Europene (CE), potrivit unui ziar german, ceea ce Ministerul Finanţelor a dezminţit, afirmând că acesta pleda doar un "echilibru corect", relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Schäuble doreşte ca organismului executiv al Uniunii Europene (UE) - Comisia Europană (CE) - să-i fie retrase unele dintre domeniile fundamentale de responsabilitate - precum controlul juridic al pieţei interne a UE - scria Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) în ediţia de joi.

FAZ citează diplomaţi de la Bruxelles afirmând că, într-o reuniune a miniştrilor Finanţelor UE de acum două săptămâni, Schäuble a îndemnat statele membre UE să discute rapid despre modul în care ar putea CE să-şi îndeplinească funcţiile iniţiale, care includ monitorizarea competiţiei în cadrul Uniunii.

El s-a declarat îngrijorat de faptul că o sporire a activităţlor politice ale organismului l-au făcut incapabil să-şi îndeplinească funcţia de a veghea la corecta implementare a tratatelor europene, potrivit publicaţiei.

Ziarul mai scrie că ministrul german a propus să se creeze noi organe - independente politic - pentru a prelua sarcinile legate de supraveghere, având în vedere sporirea activităţii politice a Comisiei, care a devenit, în opinia sa, un adevărat "Guvern european".

- "Depăşirea puterii"

Potrivit FAZ, Schäuble apreciază că preşedintele CE Jean-Claude Juncker a depăşit mandatul organismului în cadrul ultimelor negocieri cu privire la noile împrumuturi pentru Grecia.

Ministrul german de Finanţe a declarat, în mai multe rânduri, că CE nu a fost împuternicită să negocieze cu privire la împrumuturile Greciei şi că aceasta este sarcina Eurogrupului - alcătuit din miniştri de Finanţe - ca reprezentant al creditorilor europeni, scrie FAZ.

Schäuble a fost criticat dur în timpul ultimelor negocieri cu privire la cel de-al treilea plan de salvare al Greciei, din cauza propunerii sale ca Grecia să părăsească temporar zona euro.

Juncker, pe de altă parte, a subliniat adesea că el vrea să conducă o "Comisie politică".

- Dezminţiri oficiale

Ministerul german al Finanţelor a dezminţit informaţiile FAZ, afirmând că Schäuble s-a gândit doar că este "important pentru Comisie ca ea să găsească echilibrul corect între funcţiile ei politice şi rolul ei de gardian al tratatelor".

Acest lucru nu are nimic a face cu o "dezresponsabilizare a Comisiei", apreciază ministerul.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Este necesara o intinerire rapida a clasei politice europene.Batranii (si eu sunt)traiesc cu nostalgia trecutului(ex.-pe vremea mea se facea .asa ,nu trebuie sa ne aventuram , sa avem rabdare,etc)Europa unita ii sperie .VIITORUL ESTE AL TINERILOR.Sa-i lasam pe ei s-o construiasca Alde Schaube si Juncher sa ne lase E timpul de pensionare.

    1. Nu.

      Wolfgang Schäuble are dreptate, Grecia trebuia si trebuie si va trebui data afara din Euro. 

    nu grecia trebuie data afara ci germania care s-a umflat orecum o broasca pe spinarea celorlalti, germania a distrus ideea de europa unita , schaiba este ipocrit

    1. Haha, sfanta naivitate.Normal,pot sa dea afara Germania daca vor.Dar dupa ea o sa plece si tarile din nord care,ciudat,nu se simt exploatate.As fi curios doar ce valoare o sa mai aiba euro atunci si la ce dobanzi o sa sa imprumute cine ramane.Si ce valoare o sa aiba marca germana.

      Daca era Comandantul primul Presedinte dupa evenimentele din 1989 astazi Romania era spaima Europei. Elvetia era deja tara in curs de dezvoltare:-)

      Te referi doar la Olanda, nu-i așa? Cuplul germano-olandez din €.

      Du bist von mariu-SS ???

      Pai din zona eur de exemplu Finlanda.Dar daca o dam afara de tot din UE eu zic sa adaugam si tarile scandinave,cel putin la ce am vazut la negocierile astea referitoare la grecia.Plus ca din fostul bloc estic balticele sau slovacia au fost tot de partea Germaniei.

      eu zic sa ramana Italia, Spania, Grecia. Ceilalti pe tusa :-)

      Sa nu exageram.Italia sau Spania sunt totusi economii mari ale lumii.Si nici Germania n-o duce prea rau cu atata piata libera de desfacere.Ce zic in esenta nemtii e ca fiecare sa cheltuie pe cat ii permite economia si sa nu se bazeze ca sunt in UE unde se imprumuta ieftin datorita credibilitatii Germaniei in principal

      Dar nu din cauza sudului ci a Germaniei. € este prea puternic pentru economia finlandeză. Am mai discutat subiectul ăsta acum câteva zile, la un articol pe subiectul acesta. Dacă vrei, reluăm tema. Dacă Germania iese din €, Finlanda va rămâne fericită într-un € mai slab.

      Ce dusmanie irationala, patologica se declanseaza la adresa unei tari in care exista, ca si in alte tari europene,de altfel, cultul muncii, al corectitudinii si cinstei!?!

      Oare nu ar trebui ca si noi , in loc sa dam vina pe altii sa ne vedem defectele si sa incercam si noi sa muncim un pic mai eficient? 

      Nu ne-a obligat nimeni sa aderam la UE!

       

      Un link la articol te rog.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb