SCJU Sibiu a primit o sponsorizare de 980.000 de lei din partea Romgaz pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 17 martie 2016

SCJU Sibiu a primit o sponsorizare de 980.000 de lei din partea Romgaz pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a beneficiat de o sponsorizare de 980.000 de lei din partea companiei ROMGAZ S.A. Contractul de sponsorizare a avut ca obiect acordarea de sprijin financiar pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanţă, destinată mai multor secţii din cadrul celei mai mari instituţii sanitare a judeţului Sibiu.

Conform contractului încheiat şi în urma procedurilor de achiziţie publică derulate prin intermediul SEAP au fost achiziţionate următoarele aparate:

-Un sistem de radiologie digitala GXR pentru Secţia Clinică Neurologie, în valoare de 679.520 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la Mediq Innovative Technologie SRL;

-Un ecograf Philips Clearvue 350 pentru Secţia Clinică Cardiologie II în valoare de 63.946,8 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la Gadagroup Romania SRL;

-Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Secţia Clinică A.T.I. în valoare de 69.936 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la Medist Imaging & Poc SRL;

-Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Secţia Clinică Neurologie în valoare de 69.936 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la Medist Imaging & Poc SRL;

-Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Secţia Clinică Obstetrică - Ginecologie în valoare de 79.856 lei cu TVA inclus, achiziţionat de Medist Imaging & Poc SRL.

Cele patru ecografe performante sunt deja montate şi utilizate în cadrul secţiilor unde au fost repartizate iar pentru aparatul de radiodiagnostic digital au fost obţinute autorizaţiile emise de către Comisia Naţională Pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi se derulează proceduri de asamblare şi montaj, în vederea punerii sale în funcţiune în cadrul spaţiului special amenajat în Secţia Clinică Neurologie a SCJU Sibiu.

"Pentru Romgaz, invitaţia de a participa la acest eveniment, înseamnă transpunerea în realitate a dorinţei de a răspunde unei nevoi imediate a comunităţii. Sponsorizarea acordată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală de înaltă performanţă, reprezintă un sprijin acordat la scară naţională autorităţilor care se confruntă cu dificultăţi în abordarea eficientă a sistemului medical atât de necesar unei populaţii sănătoase. Pe această cale ne exprimăm aprecierea faţă de eforturile depuse de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de a căuta soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de care beneficiază populaţia. Romgaz consideră implicarea socială drept parte integrantă a strategiei sale, astfel susţinerea sistemului de sănătate pe plan local prin sprijinirea acestui proiect sustenabil, confirmă preocuparea companiei de a se alinia la principiile bunelor practici internaţionale. Romgaz îşi asumă responsabilitatea socială ca pe o iniţiativă corporativă liber aleasă, dincolo de obligaţiile economice şi legale, susţinând eforturile comunităţilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi bunăstării generaţiilor prezente şi viitoare. Contribuţia la dezvoltarea sistemului de sănătate consolidează legătura cu sectorul public şi confirmă practica de afaceri transparentă şi responsabilă faţă de societate a Romgaz.", a declarat Virgil Marius Metea, Director general Romgaz.

"În primul rând mulţumim Romgaz pentru această sponsorizare deosebit de generoasă care ne-a dat posibilitatea să îmbunătăţim dotarea materială a patru secţii clinice deosebit de importante ale spitalului judeţean, cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă. Sponsorizările şi donaţiile reprezintă o contribuţie importantă în procesul de modernizare a SCJU Sibiu în care suntem angrenaţi şi completează eforturile noastre din ultimii ani de a asigura tot ceea ce este necesar bunei funcţionări a actului medical, în folosul cetăţenilor, prin modernizarea şi dotarea mai multor secţii ale spitalului. Cele patru ecografe achiziţionate, deja montate şi funcţionale, precum şi aparatul de radiodiagnostic, pentru care derulăm proceduri de asamblare şi montaj, contribuie la creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor şi facilitează activitatea personalului medical în demersul de acordare a unor îngrijiri de calitate, moderne şi a unor terapii noi, mai eficiente. Sperăm şi ne dorim ca acest parteneriat cu Romgaz să fie doar începutul şi relaţia dintre cele două instituţii să continue prin sprijinirea instituţiei noastre şi a tuturor cetăţenilor care au nevoie de servicii medicale performate. Totodată, invităm alături de noi şi alte companii din mediul de afaceri care doresc să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu prioritar care este sănătatea populaţiei", a declarat Dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

"Sistemul de radiologie digitală GXR este cel mai important aparat achiziţionat de Spitalul Judeţean Sibiu în urma sponsorizării de la ROMGAZ. Se atinge astfel dezideratul intrării în era digitală prin utilizarea sa atât pentru diagnostic cât şi prin posibilitatea opţiunii de vizualizare a imaginilor radiologice pe staţii PC de mare performanţă şi capacitate de stocare", a adăugat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Caracteristici sistem de radiologie digitala GXR

Configuraţia existentă în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu - Secţia Clinică Neurologie include sistemul de radiografie digitala GXR, server PACS şi staţie de postprocesare imagini radiologice. Aparatul este din gama celor complet digitale, cu tehnologie DR (direct radiography) de ultima oră, este fabricat in Coreea de Sud, detectorul digital (componenta cea mai importantă) fiind produs în SUA. Echipamentul dispune de un generator RX de putere mare (150 kV si 68 kW) - care îi permite examinări universale, pentru orice fel de pacienţi şi în regim de flux mare de lucru. Modurile de lucru sunt atât în tehnică clasică în care se poate folosi filmul radiologic cât şi cu detector direct digital. Masa de examinare RX este una de mare anduranţă (sarcină maximă 300kg) şi permite şi examinările cu tomografie liniară, necesare în general pentru diagnosticul leziunilor pulmonare. Sistemul are tehnologie wireless, imaginile sunt de mare rezoluţie şi dispune de PC de înaltă performantă cu monitor de 24" şi de imprimantă DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) pentru filme de imagistică medicală precum şi o maşină automată de developat atunci când se doresc filme radiologice.

Caracteristici Ecografe General Electric LogiQ C5

Ecografele General Electric LogiQ C5 Premium sunt multidisciplinare, concepute pentru examinări abdominale, ale sistemului vascular, pentru obstetrică şi ginecologie, examinări neonatale, pediatrice, de urologie, transcraniale şi pentru părţi moi. Sunt uşor de manevrat având dimensiuni reduse şi prevăzute cu monitor LCD de 15", 3 porturi active pentru sonde, unitate integrată CD - DVD, tastatură alfanumerică luminată. De asemenea, interfaţa software este editabilă pentru crearea unor profiluri individuale de utilizatori. Ecografele au următoarele moduri de operare: M, M anatomic, B (2D), Doppler Color, Pulsat, Power, Continuu, 3D Freehand. Sistemul poate funcţiona cu 3 moduri de lucru în acelaşi timp. Echipamentele dispun de sonde de tip: convex, liniar, microconvex, arie fazată transtoracic. Aparatele dispun de 8 zone focale simultan şi de funcţia de mărirea a imaginii de 64 de ori, de posibilitatea de a stoca filme cu 3000 de cadre precum şi de numeroase alte facilităţi.

Caracteristici Ecograf Philips Clearvue 350

Ecograful Philips Clearvue 350 este un aparat multidisciplinar, cu software pentru următoarele tipuri de aplicaţii: vasculare, trasncranian Doppler, cardiac. Ecograful are următoarele moduri de operare: 2D, M, M Color, Doppler Color, Doppler Power Color, Doppler Power Color direcţional, Doppler Pulsat, Doppler Continuu, Dual. Sistemul este prevăzut cu duplex pentru vizualizarea simultană a modurilor 2D şi Doppler şi triplex pentru vizualizarea simultană a modurilor 2D, Doppler şi Doppler Color sau Doppler Color angiografic de putere. Ecograful are o unitate de disc internă de minim 300GB, unitate integrată CD - DVD, USB. Este prevăzut cu monitor TFT - LCD de 19", montat pe braţ articulat. Aparatul permite generarea automată de rapoarte care să includă imagini, calcule şi măsurători efectuate în timpul unei examinări, oferă posibilităţi de gestionare a imaginilor care să includă vizualizarea simultană în acelaşi ecran precum şi numeroase alte avantaje tehnice de ultimă generaţie.

Despre Romgaz:

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909. ROMGAZ face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013, ROMGAZ şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea Centralei Termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Despre SCJU Sibiu:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Organizarea şi funcţionarea instituţiei este realizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, în baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu. SCJU Sibiu are un număr de 1054 de paturi pentru spitalizare continuă şi 50 de paturi pentru spitalizare de zi.

În ultimii ani, SCJU Sibiu a traversat un amplu şi complex proces de modernizare a mai multor secţii clinice, a Ambulatoriului şi a Unităţii de primiri Urgenţe, fapt care a dus la înregistrarea unui salt calitativ semnificativ, atât pentru personalul medical dar mai ales pentru pacienţi, prin prisma condiţiilor superioare de cazare şi tratament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb