Şcoală din Galaţi, modernizată cu fonduri europene în valoare de 2 milioane lei

Ana Felea
Miscellanea / 17 iulie 2021

Şcoală din Galaţi, modernizată cu fonduri europene în valoare de 2 milioane lei

Sute de elevi care învaţă într-o şcoală din municipiul Galaţi vor avea, în maximum un an, o unitate de învăţământ modernă, dotată cu echipamente noi. Investiţia se ridică la peste 2 milioane de lei, iar banii sunt asiguraţi atât din fnduri europene cât şi din bugetul local al Primăriei Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi informează că, în urma licitaţiei publice, a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 16, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop. Astfel, lucrările vor fi executate de Asocierea SILGAMAT SRL - GALBUSINESS SRL - PITLOBRA SRL - ARHIDESKVISION SRL, lider de asociere SILGAMAT SRL, care a avut o propunere financiară de 1.338.122,00 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 10 luni execuţia lucrărilor.

"Principalele lucrări de intervenţie sunt: înlocuirea tâmplariei exterioare şi interioare; termoizolarea pereţilor exteriori; înlocuirea instalaţiilor electrice şi sanitare; refacerea acoperişului; reabilitarea aleilor şi a zonei de teren de sport; amenajarea peisagistică; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianţă şi gresie în grupurile sanitare; înlocuirea parchetului din spaţiile de învăţământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.În plus, la Şcoala nr. 16 se vor asigura ulterior şi următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilităţi", anunţă Primăria Galaţi.

Proiectul de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 16 - Corp C1 este în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuţia de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Şcoala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galaţi, strada Arieşului, nr. 8, în zona Pieţei Centrale. Clădirea şcolii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galaţi este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi şi personalul şcolii), un mediu educaţional care să ofere confort, siguranţă şi desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanţat în cadrul Axei prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va spun sincer: Este o teapa de banii aia la valoarea materialelor din trecut nu din prezent!

    Noroc ca bula de acum o sa mai spele putin diferentialul de ciordeala in sens de perceptie preturi vechi cu cele noi! 

    De banii aia construiai alta SCOALA! 

    Cu banii aia am ridica blocuri peste blocuri iar aia au "renovat" o mizerie de structura in loc sa o construiasca de la zero in acelasi timp! 

    Rusine!! Rusine! inca se fura grav in Romania! 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb