Şcoli premiate pentru utilizarea creativă a tehnologiei informaţiei în procesul educaţional

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 noiembrie 2008

Pentru două zile, la Poiana Braşov, la Conferinţa naţională "Mediul virtual şi parteneriatul şcolar", s-au întâlnit peste 250 de cadre didactice din şcoli care au derulat activităţi educaţionale bazate pe tehnologia informaţiei pe perioada vacanţei de vară. Proiectele au fost jurizate, iar cele mai creative dintre ele au fost premiate.

"Cel mai mare câştig al acestei întâlniri este efectul de contaminare pozitivă pe care îl anticipăm pentru la anul, după acest exerciţiu intens pe timpul verii. A fost o bucurie să vedem un număr atât de mare de elevi şi profesori, care s-au mobilizat cu mult entuziasm în acţiuni deosebit de creative, care le-au făcut copiilor vacanţa mai plină, iar dascălilor le-au adus satisfacţii de ordin profesional", a afirmat Zoltan Somodi, Secretar de Stat MCTI.

"Proiectul Economia bazată pe Cunoaştere, sub egida căruia s-au desfăşurat aceste activităţi, este un demers dintre cele mai inovatoare. Se adresează mai multor domenii de activitate, cel al administraţiei publice, al mediului antreprenorial şi culturii, însă dimensiunea educaţională este, probabil, cea mai efervescentă şi spectaculoasă, pentru că lucrează cu un material fertil şi ofertant: imaginaţia copiilor. Am fost încântată să trec în revistă atât de multe iniţiative, care au răsărit în mediul rural, atât de deschis la tehnologiile moderne", a completat Diana Voicu, Director de proiect al Unităţii de Management al Proiectului din cadrul MCTI.

Conferinţa le-a oferit participanţilor posibilitatea de a face schimburi de bună practică privind abilităţi deprinse în cursul derulării proiectelor. Acestea acoperă nu doar domeniul educaţional, ci le oferă profesorilor instrumente utile în iniţierea şi derularea de proiecte extracuriculare, cum ar fi fundamentarea unui buget, elaborarea unei cereri de finanţare, sau gestionarea proiectelor în parteneriat. Astfel, pe baza experienţei acumulate, cadrele didactice îşi pot asuma rolul de autentici lideri în comunitate, sprijinind procesul de dezvoltare locală. La conferinţă au fost premiate 44 de şcoli, pentru soluţii ingenioase şi contribuţii semnificative la reuşita proiectelor. Premiile au constat în calculatoare, softuri educaţionale, participări la şcoli de vară, MP4 playere şi alte echipamente periferice. Lista completă a câştigătorilor este anexată. În program au avut şansa să participe toate cele 502 şcoli din cele 255 de comunităţi înscrise în Proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb