"SCOP" anunţă o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro pe 2007

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 februarie 2008

"SCOP" anunţă o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro pe 2007

Grupul SCOP, din sectorul IT, a înregistrat, în 2007, o cifră de afaceri de aproape 100 de milioane de euro, cu o creştere de peste 35% faţă de anul precedent. Domnul Alexandru Vişan, director general al SCOP, a declarat: "Pentru anul 2008, la nivel de grup, compania îşi propune o creştere cu 30% a cifrei totale de afaceri. Pentru a realiza acest lucru, eforturile noas-tre vor fi canalizate către diversificarea şi extinderea soluţiilor IT".

Grupul SCOP are în componenţa sa trei companii distincte: "SCOP Computer" - distribuţie de produse şi soluţii IT, "Docentris" - soluţii de procesare şi management al documentelor, şi "Chara Software"- soluţii software de bussines (ERP şi CRM).

"SCOP Computers" a realizat circa 90% din totalul cifrei de afaceri a grupului. Oficialii companiei au precizat că cel mai dinamic segment a fost cel al notebook-urilor, cu o creştere a vânzărilor de 75% faţă de 2006. Domnul Horia Chiţu, director executiv al "SCOP Computers", a precizat că SCOP este lider pe piaţa de distribuţie pe acest segment, cu o cotă de peste 30% din piaţa totală. La echipamentele din categoria "print & copy" s-au înregistrat creşteri cu 25%, iar la categoria multifuncţionale de tip office, compania deţine 15% din piaţa totală. Domnia sa a adăugat: "Rezultate semnificative în cifra de afaceri s-au înregistrat şi la echipamentele de networking (creştere cu circa 50% faţă de anul precedent), software (creştere cu peste 40%) şi la produsele multimedia (creş-tere cu 250%)".

Horia Chiţu a mai spus: "Pe partea de distribuţie, lucrăm pe trei direcţii, şi anume: cu retaileri, reselleri IT şi integratori de sistem. Numărul de parteneri a ajuns la 1.200 la nivel naţional". SCOP a încheiat noi parteneriate cu "Avaya", "BenQ", "Panasonic" şi "Panda", conform oficialului companiei.

"Docentris" a înregistrat, în primul an de existenţă ca şi companie distinctă în cadrul "SCOP Computers", o cifră de afaceri de circa 7 milioane de euro, cu o creştere de 25% faţă de 2006. "Pentru anul 2008, compania ţinteşte peste 9 milioane de euro - cifră de afaceri, reprezentând o creştere cu aproximativ 30%", a declarat domnul Radu Iones-cu, director de vânzări şi maketing al "Docentris".

Printre realizările din anul 2007, compania a înregistrat o creştere cu 40% a serviciilor şi cu 70% a vânzărilor de echipamente color. "Anul 2008 va fi unul record în zona color", a subliniat Radu Ionescu.

Grupul SCOP are, în prezent, peste 200 de angajaţi, relaţii de parteneriate cu peste 30 de producători de renume internaţional şi o reţea naţională formată din circa 1200 de parteneri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb