SEBASTIAN BURDUJA: " MCID a avut trei jaloane PNRR de îndeplinit în decembrie 2022"

M.C.
Politică / 30 decembrie 2022

" MCID a avut trei jaloane PNRR de îndeplinit în decembrie 2022"

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, anunţă că instituţia pe care o conduce a avut trei jaloane PNRR de îndeplinit în decembrie 2022, toate fiind realizate la timp, informează Agerpres.

Burduja precizează că "absolut toate" jaloanele din mandatul său de ministru au fost realizate la timp.

"Cele trei din finalul acestui an: legea integrării voluntare a organizaţiilor de cercetare, legea securităţii cibernetice şi înfiinţarea de centre de competenţă la nivel naţional pentru cele cinci misiuni UE din cadrul Orizont Europa", a scris ministrul, astăzi, pe Facebook

El a anunţat şi lista finală cu propunerile de proiecte finanţate: Competence Center for Climate Change Digital Twin for Earth forecasts and societal redressment: DTEClimate - Universitatea Politehnica Bucureşti; Centrul Naţional de Competenţă în prevenirea cancerului (CNCC) - Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca; Centru de competenţă pentru sănătatea solului şi siguranţă alimentară - Universitatea Politehnica Bucureşti; NetZeRoCities - National Competence Centre and solutions for the development of Climate Neutral and Smart Cities - Universitatea Politehnica Bucureşti; Centrul de Competenţă pentru Adaptarea Comunităţilor Locale la Schimbările Climatice prin parteneriate de tip public-privat în domeniul CDI - Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca; Integrated research and sustainable solutions to protect and restore Lower Danube Basin and coastal Black Sea ecosystems (ReSPonSE) - Universitatea Bucureşti.

"Selecţia a fost gestionată de UEFISCDI, printr-o comisie de specialişti internaţionali. În plus, bugetul ne-a permis să finanţăm 6 centre, în loc de 5, aşa cum erau prevăzute iniţial. Fiecare centru de competenţă va fi o reţea de excelenţă pentru organizaţii de cercetare de drept public şi companii, a căror activitate va fi corelată cu agenda UE şi cu misiunile din programul Orizont Europa", a adăugat Sebastian Burduja.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. alt copil de securistoid.

    Securiciul Burduja a primit minister, sa se joace cu el si sa faca ce stie el mai bine: gargara de doi lei si banuti. Bantu I nu pentru tara, pentru el si aia care l-au inventat. Cu o ascensiune fulminanta, aparut de nicaieri, Burduja este evident fabricat de servicii. Tupeu cat carul, vrajitor de doi bani si aparator al combinatiilor de tip falimentul City Insurance, Burduja este inca unul dintre cei de care ne-am saturat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb