SEBASTIAN GHIŢĂ: "Mi s-a cerut un denunţ împotriva lui Dragnea, ca să nu fie premier"

S.A.
Politică / 29 decembrie 2016

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură RTV.net)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură RTV.net)

Fostul deputat Sebastian Ghiţă susţine că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este un "instrument" prin care "mai marii zilei" încearcă întoarcerea votului dat de cetăţenii români în 11 decembrie şi că a fost ameninţat că îi vor fi trimise la închisoare rudele şi prietenii dacă nu face un denunţ împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, astfel încât acesta să nu poată deveni prim-ministru, relatează Agerpres.

Sebastian Ghiţă a declarat, într-o înregistrare video difuzată, miercuri, de România TV: "În ultima perioadă, am fost şi eu vizitat de un avocat al DNA, care, nu pe ocolite, în mod direct, mi-a spus că, dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. (...) Au încercat şi acum doi ani împotriva fostului prim-ministru Ponta, iar de data aceasta l-au ales pe Dragnea. Cum există un interes împotriva cuiva în România, cum apar dintr-o dată denunţători binevoitori care ştiu, mint, interpretează lucrurile într-un anume fel favorabil procurorului. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia domnului Dragnea, oameni pe care îi cunosc de 15 ani, atunci răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele, îmi vor lăsa familia în pace. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, la fel cum au dus-o pe mama lui Victor Ponta, că îi vor aresta pe frate, prieteni şi că am să mă întâlnesc cu toţi la închisoare. Iar preţul era un denunţ împotriva lui Dragnea, ca să fie blocat să devină prim-ministru".

În debutul înregistrării, Ghiţă afirmă că, dacă aceasta va rula, înseamnă că "lucrurile nu mai sunt bine deloc şi că niciun argument şi nicio raţiune" nu îl vor mai putea face să tacă.

Sebastian Ghiţă a adăugat: "Se încearcă, s-a încercat deja şi poate că se va reuşi zdrobirea voinţei românilor şi întoarcerea votului pe care aceştia l-au dat masiv în favoarea dezvoltării, a unor salarii şi pensii decente, în favoarea unor oameni care să construiască şi să dezvolte România. DNA este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele străine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea, cel care conduce PSD şi care a asigurat victoria acestui partid în alegeri, alături de aliaţii săi, a fost tot timpul campaniei electorale şantajat şi ameninţat. A fost şantajat şi ameninţat şi presat să nu devină prim-ministru".

El a afirmat că a încercat, când era deputat şi membru al Comisiei SRI, să facă tot ce poate ca să îi "sensibilizeze" pe colegii săi din acest for, dar acesta s-a întrunit de două ori în ultimul an, iar şefii comisiei "au fugit de răspundere".

Sebastian Ghiţă a adus-o în discuţie şi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre care spune că a cunoscut-o în sediile Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Ghiţă a arătat: "Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI, la K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din aceste întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea domnul Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi. (...) O întreb pe doamna Kovesi dacă îşi aminteşte petrecerea restrânsă din vila din Sinaia, în care ea cu mine şi cu Vasile Dîncu chefuiam cu lăutarii şi cântam «La Chilia-n port», varianta pentru statul de drept".

Procurorii DNA Ploieşti au emis, săptămâna trecută, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri în dosarul Ponta-Blair. În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.

Dragnea, despre declaraţiile lui Ghiţă: "Eu nu le iau în râs; sper să înţeleagă toată lumea că nu mi-e teamă"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că ''nu ia în râs'' declaraţiile lui Sebastian Ghiţă care susţine că a fost ameninţat că îi vor fi trimise la închisoare rudele şi prietenii dacă nu face un denunţ împotriva liderului social-democrat.

Dragnea a spus: "Eu nu iau în râs aceste declaraţii pentru că, din păcate, nu sunt singurele informaţii de aceste gen care au ajuns la mine, atât în timpul campaniei electorale, cât şi după alegeri, mai ales după alegeri. Am primit din foarte multe părţi informaţii de la oameni cu care nu am vorbit niciodată în viaţa mea şi de care nici nu auzisem, care mi-au transmis că au fost presaţi, întrebaţi să spună ceva despre mine sau măcar să accepte să inventeze ceva despre mine. Nu am dat atât de mare importanţă şi sigur că atunci când primeşti astfel de informaţii ai o rezervă a bunului simţ gândindu-te poate, într-o speranţă deşartă, că nu se poate aşa ceva. Această declaraţie asumată a lui Sebi Ghiţă mă pune pe gânduri serios şi cred că ar trebui să ne pună serios pe gânduri pe toţi. Am înţeles că vor mai urma astfel de declaraţii şi eu zic să le urmărim cu atenţie. În ceea ce mă priveşte, sper să înţeleagă toată lumea care trebuie să înţeleagă că nu mi-e teamă".

Dragnea a precizat că la adresa sa nu s-au făcut astfel de presiuni directe, dar le-a văzut "prin presă", pe un site care spunea cum o să fie băgat în puşcărie dacă îndrăzneşte să îl sfideze pe preşedinte.

El a mai menţionat că se fac astfel de presiuni pentru ca PSD să nu preia guvernarea şi să nu pună în practică programul susţinut de toţi cetăţenii.

Dîncu, despre înregistrarea lui Ghiţă: "E o chestiune privată; în perioada respectivă nu aveam demnitate publică"

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, referindu-se la evenimentul despre care vorbea Sebastian Ghiţă în înregistrarea difuzată miercuri de România TV, că este ''o chestiune privată".

Întrebat despre participarea la respectivul eveniment, el a spus: "Nici nu confirm, nici nu infirm".

Dîncu a punctat: "E o chestiune privată. Nu am nimic de comentat".

Vicepremierul a precizat că, în perioada respectivă, nu avea nicio demnitate publică.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ce prostie, pai Dragnea oricum nu poate fi premier pentru ca e condamnat penal. De ce i-ar cere cineva milionarului grof Ghita denunturi ca sa nu fie penalul Dragnea prim ministru daca asta oricum nu poate fi prim ministru?

    Lasul de Make! acum in fierbanteala asta si-a luat concediu? pe noi cine ne mai delecteaza cu "teze si ipoteze" (nu de la Paris; de aici).

     

    1. Imi recunosc lasitatea: un articol despre coloana siriana din afacerile romanesti mi-ar fi luat minimum doua saptamini de studiu si cercetari, zi si noapte - sint sute de societati comerciale, daca nu chiar mii.

      Articolul lui Roncea, publicat de BURSA si respingerea doamnei Sevil Shhaideh de catre Iohannis, mi-au scutit efortul. 

      Cel mai mult m-a aranjat faptul ca Iohannis nu si-a justificat respingerea. 

      In plus, lipsa prezentarii motivatiei respingerii mi s-a parut ca ofera transparenta maxima: eu, unul, nu-l cred pe Iohannis capabil, personal, de vreo decizie, alta decit sa mai inhate vreo casa din Sibiu, astfel ca respingerea nu cred ca-i apartine. 

      Nejustificind-o, a fost onest, cu atit mai mult cu cit este foarte probabil ca habar n-are de ce a respins-o pe Sevil Shhaideh. 

      Noua propunere de premier este linistitoare, ne readuce in problematica autohtona; pot pleca miine la Predeal, cu nepotul (care a implinit un an, de Craciun) si cu familia, pentru Revelion. 

      Pentru mine, 2016 a fost un an greu; pentru echipa BURSA, a fost un an mai greu decit pentru mine (de obicei era invers, dar, uite ca se mai si invirte roata); pentru toti, a fost un an bun. 

      Va urez un An Nou fericit, tuturor! 

      Abia astept plata TVA, la incasare!

      .....nu fiti iar carcotasi....luati in considerare..."Parteneriatele strategice si Relatii SPECIALE"...tratatul de aderare.,.NATO........si multe alte situatii conjuncurale internationale...

      Asa ca nu va hazardati.....cu atata ironie.... 

      Ironia nu este niciodata hazardata, indiferent de NATO.

      E cum spun arabii: pe femeie sa o bati de trei ori pe zi - tu nu stii de ce, dar ea stie.

      Asta, ca tot sintem in univers musulman. 

      Make, la fel ca si Basescu si-ar putea gasi un job frumos daca are un nepot de un an. Sa-ti traiasca nepotul Make si sa te bucuri de el; vad ca de tara nu te poti bucura. Cat despre "tezele si ipotezele" amintite mai sus, daca la anisorii si experienta ta ai ajuns la concluzia ca Iohannis nu este capabil, personal, de vreo decizie, atunci si eu am o parere (dupa ani de citit Bursa/ opinile Make), eu, unul, nu-l cred pe Make capabil, personal, de vreo decizie, alta decit pe cine sa mai inhate la "sponsorizare" - vezi lista Mos Craciunilor ziarului, eventual un nou Sima care sa-i ingroasa contul. Care din voi doi este/a fost mai hapsan, Make? pe mine n-o sa ma convingi cu filozofiile tale. 

      Rautatea argumentarilor tale reiese din naivitatea cu care ai vrea sa ne convingi ca presedintele ar fi trebuit sa ia o asemenea decizie, de capul lui. De ce mai cotizam pentru plata sfetnicilor care roiesc in jurul presedintelui, Make? 

      Daca noua propunere (sti cumva ca se va si finaliza?) iti este linistitoare si daca tot ai avut un an greu 

      odihneste-te la Predeal si poate ne argumentezi respingera doamnei Shhaideh. 

      ..hai deh!.  

      ...Sau poate nu-ti argumentez nimic, ca sa nu-ti mai dau prilej sa-mi falsifici spusele:

      - de unde reiese, dragutule, ca nu ma pot bucura de tara? 

      - daca Sima mi-a ingrasat contul, atunci de ce l-am dat in judecata pentru furt, dragutule? 

      - aI bagat de seama, dragutule, ca Mos Craciunii ziarului nu au ingrasat nici un fel de cont, ci au fost mobilizati sa furnizeze cadouri de Craciun, citorva sute de copii mai necajiti, orfani si batrini din aziluri? 

      Nu intentionez sa te conving cu filosofiile mele; Aristotel sfatuieste sa nu angajezi polemici cu un bustean. 

      Basescu a trebuit sa-si gaseasca un job, dupa ce n-a mai fost angajat la stat. 

      Eu mi l-am facut singur.

      Iti urez sa inverzesti si sa faci micsunele! 

      Este diferenta intre cel ce inverzeste si face micsunele si cel care se usca facand minciunele...... 

    cum ajunge-ti la ciolan, cum va baga-ti picioarele-n ea de tara.

    Fara a vrea raul cuiva tu Ghita trebuia sa fii arestat in momentul in care ai scris in declaratia de avere ca ai imprumutat pe prietenul tau cu 90.000.000 euro. Pentru ca oricine voia sa verifice aceasta minciuna enorma o putea face destul de simplu. Si erai incadrat frumos la fals in declaratii si ce mai prevede codul penal.

    Ghita esti un personaj mizerabil si trist...Taci si ascunde-te!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb