Atribuţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie al producătorului de gaze Romgaz vor fi preluate de Sebastian Tcaciuc, în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie controlat de Ministerul Energiei, potrivit unui anunţ al companiei transmis bursei.
Sebastian Tcaciuc a fost propus în board-ul Romgaz de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), după ce a fost director al fondului de investiţii Advent International, având o experienţă de peste 12 ani în finanţe corporatiste şi investiţii.
"În şedinţa Consiliului de Administraţie Romgaz ţinută în data de 10 mai s-a luat hotărârea ca, începând cu data de 15 mai, atribuţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie Romgaz vor fi exercitate de Sebastian Gabriel Tcaciuc", arată anunţul, conform News.ro.
Tcaciuc îl înlocuieşte în funcţie pe Dumitru Chisăliţă.
În ultimii zece ani, Sebastian Tcaciuc a deţinut sau mai deţine funcţii de membru neexecutiv în Consiliile de Administraţie a mai multor companii, precum Nuclearelectrica, CFR SA, Regina Maria, LaborMed Pharma, Brikston Construction Solutions sau Deutek.
Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.
Cifra de afaceri a Romgaz a crescut în primele trei luni din acest an cu 9,8%, la 1,49 miliarde lei, deşi producţia de gaze naturale înregistrată în primul trimestru al anului 2017 a fost de 1,33 miliarde metri cubi, cu 3% mai mică decât cea înregistrată în perioada similară a anului precedent.
"Aceste rezultate au fost obţinute în condiţiile în care: importul de gaze naturale a crescut masiv, în trimestrul I 2017 România importând o cantitate de 675,5 milioane mc, cu 460% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2016; din stocurile de gaze ale Romgaz aflate în depozitele subterane s-a extras cu circa 180 milioane mc mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2016", a precizat Romgaz.
Romgaz este şi producător de energie electrică, prin centrala de gaze de la Iernut, şi a anunţat că, în primele trei luni din acest an, şi-a majorat producţia de electricitate cu 92,3%, ca urmare a condiţiilor de piaţă favorabile.
Cota de piaţă a crescut de la 2% în primul trimestru din 2016 la 3,6% în primele trei luni din acest an, conform datelor Transelectrica.
Romgaz şi-a programat investiţii în valoare de 186,3 milioane lei în primele trei luni din acest an, dar a realizat doar 91 milioane lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, investiţiile realizate în 2017 sunt mai mici cu 14,5%.
La 31 martie, compania avea 6.220 de angajaţi.
Romgaz mai are o participaţie de 25% în trei perimetre petrolifere din Slovacia (Svidnik, Snina şi Medzilaborce). În anul 2016, operatorul a obţinut o parte din avizele şi permisele necesare forajului a trei sonde.
Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, cu o participaţie de 70%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.05.2017, 01:35)
Dividendul pe 2016 cand il anunta?