SECRETARUL DE STAT AL MINISTERULUI MEDIULUI: "Acordul de la Paris reprezintă un pas cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice"

Cristina Radu
Miscellanea #Mediu / 19 iunie 2017

Ministerul Mediului

Ministerul Mediului

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Constantin Uricec, a participat astăzi la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene de la Luxemburg, conform unui comunicat trimis de Minister. Consiliul este principalul organism de decizie al U.E. care supraveghează dezvoltarea durabilă a activităţilor economice şi sociale cu respectarea legislaţiei şi standardelor pentru protecţia mediului.

Constantin Uricec a precizat: "Acordul de la Paris reprezintă un pas cheie în calea lungă şi dificilă a comunităţii internaţionale în lupta împotriva schimbărilor climatice. El reprezintă mai mult decât un instrument multilateral, este un angajament global de a acţiona împreună pentru a limita efecte negative ireversibile pentru umanitate, dar şi pentru a oferi promisiunea unei vieţi mai bune cetăţenilor noştri şi un cadru mai bun şi mai predictibil pentru investiţiile şi tehnologiile < < curate > >. Considerăm că trebuie să rămânem ancoraţi în realitate şi să ne continuăm cu fermitate drumul pe care am pornit încă din 2014, când la nivel de Stat şi de Guvern s-a decis ca UE să fie lider la nivel global în combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice".

Secretarul de stat a reafirmat angajamentul ţării de a participa la luarea deciziilor în domeniul protecţiei mediului la nivelul UE. Acesta a declarat: "UE prin Statele Membre trebuie să rămână un pilon de stabilitate şi continuitate în discuţiile despre climă la nivel global. Aceasta presupune să ne îndeplinim angajamentele deja asumate în plan european şi internaţional, dar, pe de altă parte, trebuie să rămânem deschişi la găsirea unor soluţii care să menţină partenerii internaţionali, inclusiv SUA, angajaţi în discuţiile privind starea planetei şi combaterea schimbărilor climatice."

Printre subiectele aflate pe agenda Consiliului de Mediu s-a aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului referitor la ţintele obligatorii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de către Statele Membre în 2012-2030 pentru o Uniune a Energiei rezilientă şi respectiv de modificare şi completare a Regulamentului nr. 252/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind mecanismul de monitorizare şi raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Alt subiect discutat a fost propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului vizând includerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din utilizarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură în cadrul vizând energia şi clima şi de modificare şi completare a Regulamentului 252/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind mecanismul de monitorizare şi raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Totodată, au fost dezbătute şi proiectul de concluzii ale Consiliului privind Planul de Acţiune al UE pentru natură, cetăţeni şi economie şi respectiv propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare şi completare a Directivelor 2000/53/CE vizând vehiculele uzate, 2006/66/CE vizând bateriile şi acumulatorii şi deşeurile din baterii şi acumulatori şi 2012/19/UE vizând deşeurile de echipamente electrice şi electronice şi 1999/31/CE vizând depozitarea deşeurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb