Secretarul de stat Bogdan Aurescu a participat la consultările româno-bulgare

F.A.
Politică / 5 noiembrie 2010

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a avut consultări cu omologul bulgar, Konstantin Dimitrov, astăzi, la Bucureşti. Ambele părţi au salutat stadiul excelent al cooperării bilaterale precum şi cooperarea în cadrul UE, unde România şi Bulgaria sunt parteneri activi, cu interese şi abordări comune, arată un comunicat remis redacţiei.

Cei doi au subliniat, în discuţii, că România şi Bulgaria au obiectivul comun de a adera împreună la spaţiul Schengen în termenul preconizat şi au convenit să se coordoneze strâns şi permanent în vederea atingerii cu succes a acestui obiectiv. Au reiterat că aderarea la spaţiul Schengen este un proces bazat pe evaluări tehnice şi nu trebuie corelat cu alte dosare precum MCV.

În acest sens, secretarul de stat Bogdan Aurescu a declarat: "Împărtăşim poziţii foarte similare în dosarele europene şi regionale importante, precum aderarea la spaţiul Schengen (...). Am stabilit să continuăm să avem consultări periodice pentru a ne extinde cooperarea bilaterală şi pentru a ne coordona pe chestiunile europene de interes comun. România şi Bulgaria au obiectivul de a intra împreună în spaţiul Schengen anul viitor. Am discutat un plan comun de acţiune pentru a ne coordona eforturile în mod eficient, atât la Bruxelles, cât şi în capitalele statelor membre, pentru a atinge acest obiectiv. Nu există o competiţie între ţările noastre, ci dimpotrivă, există o coordonare şi o cooperare totală pe această chestiune, atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic şi diplomatic. Este poziţia noastră comună că, în primul rând, aderarea la spaţiul Schengen trebuie să se bazeze în mod exclusiv pe rezultatele evaluărilor tehnice şi ale progreselor realizate în implementarea aquisului Schengen. De asemenea, este poziţia noastră comună că aderarea la spaţiul Schengen nu trebuie legată de nicio altă chestiune colaterală şi cred că am demonstrat că suntem capabili să îndeplinim cerinţele Schengen".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pentru o treaba atata de marunta!!!!!De ce se roseste valoarea unui Aurescu pe lucruri marute cum ar fii relatia bilaterala cu bulgaria,care oricum merge inainte!!!!!!de asemenea om avem nevoie in negocierile cu Rusia,ucraina nu cu amaratii aia de bulgari!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb