SECRETARUL DE STAT CORINA POPESCU:  Strategia Energetică a României ar putea fi aprobată în a doua parte a anului

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 februarie 2017

Strategia Energetică a României ar putea fi aprobată în a doua parte a anului

Strategia Energetică a Româ-niei 2017-2035 ar putea fi aprobată în cea de-a doua jumătate a acestui an, după primirea avizului de mediu, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Energiei Corina Popescu, într-o conferinţă pe teme energetice, potrivit Agerpres.

Domnia sa a spus: "Strategia energetică este în etapa obţinerii avizului de mediu, deci ea o să mai fie în continuare supusă dezbaterilor publice. Această dezbatere publică pentru obţinerea avizului de mediu durează. Estimările noastre arată că, în a doua parte a anului, ar putea să fie aprobată. Este foarte important ca anul acesta România să aibă o strategie, pentru că, la începutul anului viitor, trebuie să transmită către Comisia Europeană planurile integrate energie-mediu, care vor conţine ţinte, obligaţii, programe, pe care Româ-nia trebuie să le monitorizeze. Ordinea firească aceasta este: să ai o strategie cu direcţii, să arăţi care este direcţia, după care vii cu planul de măsuri concrete. Aşa este bine să aibă şi România".

Potrivit draftului de strategie, România are nevoie de investiţii de 20 de miliarde de euro în sectorul energetic. Oficialul ministerului a menţionat: "20 de miliarde de euro era o estimare cumva macro. În strategie au fost trasate nişte direcţii, s-au dat nişte key-points pentru viitor. Aici intervine pasul al doilea, cu planurile naţionale integrate de energie-mediu, unde trebuie detaliate proiectele şi trebuie făcută o evaluare mult mai exactă. Pare cumva îngrijorător când auzi că trebuie să investeşti 20 de miliarde de euro ca să ai aceeaşi stabilitate. Este clar că statul nu va avea puterea să investească toată această sumă, deci cumva se vor atrage fonduri să se investească. Sper să învăţăm din lecţiile din trecut şi să nu mai păţim ce am păţit cu cei care au crezut în România şi au investit în regenerabile".

Potrivit acesteia, există şi alte mecanisme de atragere a investiţiilor.

"Este Planul Naţional de Investiţii unde producătorii îşi pot păstra o sumă de bani şi, în loc să o plătească, să investească să îşi retehnologizeze propriile unităţi de producţie. Sunt mai multe modalităţi în care se pot atrage fonduri", a mai spus secretarul de stat.

Întrebată în ce direcţie se vor duce banii pe care îi va plăti Enel pentru participaţia minoritară de la Electrica Muntenia Sud, aşa cum a decis recent Curtea de Arbitraj de la Paris, respectiv suma de 401 milioane de euro, ea a răspuns: "Nu ştiu să vă spun, nu ştiu".

Totodată, Corina Popescu a precizat că modificarea legislaţiei din domeniul regenerabilelor va intra în vigoare în prima parte a acestui an, ceea ce va însemna o stabilitate în acest sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb