Secretarul de stat din învăţământul Preuniversitar a demisionat

Ioana Dogaru
Miscellanea / 22 octombrie 2015

Actualizare 14:04 Şalaru: "O ziaristă a denaturat şi a scos din context"

Vasile Şalaru a precizat astăzi că se retrage din funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei pentru a nu prejudicia ''nici sistemul de învăţământ şi nici ALDE'', partidul din care face parte, transmit surse din presă.

Şalaru a menţionat că, marţi şi miercuri, a participat la Consfătuirile pentru managementul în învăţământul preuniversitar în judeţul Hunedoara, prilej cu care a susţinut două conferinţe de presă, una la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi o alta, la sediul ALDE Hunedoara.

''O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendenţios, din toată prezentarea mea pe teme de educaţie şi pe teme politice, doar părerea mea că educaţia nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere şcolară şi de Educaţie fizică şi sport, părere pe care a denaturat-o total, scoţând-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparţinut niciodată, dar care mi-au adus grave prejudicii'', a precizat fostul secretar de stat.

Acesta s-a declarat dezamăgit de modul în care cotidianul respectiv a ''înţeles să-şi informeze cititorii asupra unor teme importante, spre deosebire de toţi ceilalţi jurnalişti, care au făcut-o corect''.

''Asigur pe această cale întreaga opinie publică de faptul că nu folosesc niciodată exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii. (...) Sunt uimit că unele posturi de televiziune naţionale au ales să prezinte doar acest articol defăimător şi nu pe celelalte, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra modului în care este publicul informat. «Ziarul hunedoreanul», «Glasul Hunedoarei», postul Hunedoara Tv, pe al cărui site se află înregistrarea conferinţei de presă, au prezentat corect afirmaţia: «Mai în glumă, mai în serios, eu cred că spatele drept, pieptul bombat şi privirea înainte contează mult. Optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută să privească altfel viaţa». Autoarea articolului (...) a modificat această afirmaţie, interpretând-o în mod tendenţios, atribuindu-mi cuvinte pe care nu le-am rostit'', a adăugat Şalaru.

Fostul secretar de stat a mai spus că înregistrarea conferinţei de presă poate fi vizionată pe TV Hunedoara.ro.

(S.A.)

-------------

Vasile Şalaru, secretarul de stat din învăţământul Preuniversitar, a demisionat din funcţie, informează televiziunile de ştiri. Acesta este implicat într-un scandal după ce a spus că elevele trebuie să se ghideze după enunţul "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii".

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a cerut miercuri demisia lui Vasile Şelaru.

Într-un comunicat de presă, ANOSR a precizat: "Vasile Şalaru, unul dintre principalii factori de decizie în ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar din România, a afirmat marţi, 20 octombrie 2015, că una dintre priorităţile pe care învăţământul preuniversitar ar trebui să le aibă în vedere este să înveţe elevele cum «să meargă frumos»,«să fie gazde bune» şi «cum se serveşte ceaiul». Mai mult decât atât, acesta a declarat că elevele din România ar trebui să se ghideze după dictonul «Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii»".

Horia Oniţa, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor a declarat: "Este intolerabil ca în România secolului XXI încă să ne lovim de preconcepţii, de sexism, de viziunea potrivit căreia competenţele necesare unei persoane de sex feminin dezvoltate în învăţământ sunt inferioare celor necesare unei persoane de sex masculin. Nu este pentru prima oară când domnul Şalaru a atacat egalitatea în drepturi, sugerând, în cadrul altor discuţii cu elevii, că rolul unui bărbat este să aducă bani în familie, timp în care femeia trebuie să se pregătească pentru treburile casnice.

Aceste mentalităţi nu trebuie acceptate ca factor decizional în sistemul de învăţământ românesc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb