Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat, luni, că angajaţii spitalului vor trebui să intre în carantină instituţionalizată, pentru a limita riscul îmbolnăvirii din afara unităţii medicale.
Ionel Oprea a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că angajaţii spitalului din Suceava nu vor mai merge acasă după terminarea programului, ci vor intra în carantină instituţionalizată, urmând a fi cazaţi în căminele universităţii sucevene.
El a precizat că angajaţii care nu acceptă această soluţie vor trebui să lase locul liber, pentru a fi vacantat postul şi a aduce personal medical din altă parte.
"L-am anunţat şi pe domnul prefect. Personalul care acceptă se mută în locaţia obţinută. De astăzi (luni - n.r.), începem să instituim carantina instituţionalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă lasă locul liber. Au varianta şomajului tehnic, pleacă în concediu fără plată, în concediu de odihnă sau suspendarea contractului de muncă. Ca să pot apoi să vacantez postul şi să cer reţelei naţionale specialişti din alte părţi ca să ne facem treaba. Medicii nu mai pot merge acasă, pentru că există riscul să se îmbolnăvească din familii. Avem astfel controlul asupra oamenilor din serviciul nostru. Vine cu maşina de la 300 de metri, din campus până la intrarea în spital, iar astfel limitez riscul de a fi infectat. Pentru cine vrea, cine nu vrea, nu facem cu forţa", a spus Ionel Oprea.
1. din pacate, o masura necesara
(mesaj trimis de alex în data de 06.04.2020, 20:12)
Indiferent ca vorbim despre Romania, Italia, SUA, etc, realitatea este ca personalul medical reprezinta vector important in transmiterea SARS-CoV-2.
Acordarea de echipament de protectie si instruirea personalului medical privitoare la igiena sunt necesare, dar nu suficiente.
Din pacate, carantina institutionalizata este o masura dura, dar absolut necesara pentru a limita raspandirea acestui virus.