Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea, au interdicţie de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupţie, arată un comunicat oficial al Departamentului de Stat al SUA. Dragnea şi cei doi copii ai săi au fost desemnaţi de Mike Pompeo, secretarul american de Stat, drept persoane implicate în "acte semnificative de corupţie".
Potrivit unui comunicat de presă postat, ieri, pe site-ul Departamentului american de stat, această catalogare este făcută în conformitate cu Secţiunea 7031 (c) din Legea privind atribuirea de credite a Departamentului de Stat, Operaţiuni Externe şi Programe conexe din 2019 (Div. F, P.L. 116-6).
Secţiunea 7031 (c) prevede că, în cazurile în care secretarul de stat are informaţii credibile conform cărora oficialii guvernelor străine au fost implicaţi în corupţie semnificativă, acei indivizi şi membrii imediat ai familiei lor nu sunt eligibili pentru intrarea în Statele Unite. Legea impune, de asemenea, secretarului de stat să desemneze public sau privat pe aceşti funcţionari şi pe membrii apropiaţi ai familiei lor. Acţiunea de ieri este un nou semnal puternic potrivit căruia Statele Unite se angajează să combată corupţia şi să sprijine statul de drept în România.
Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în cazul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman. De asemenea, fostul şef al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal şi în dosarul Teldrum, pentru infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Ancheta în dosarul respectiv a fost efectuată de Oficiul European de Luptă Antifraudă, care a înaintat dosarul către Direcţia Naţională Anticorupţie. Funcţionarii europeni au constatat o pagubă de 21 milioane euro, deoarece mai multe lucrări de reabilitare a unor drumuri judeţene din Teleorman nu au respectat caietul de sarcini, fapt care a dus la fraudarea fondurilor europene alocate pentru finanţarea acelor lucrări.
În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracţiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi una de constituire de grup infracţional organizat, din cauza faptului că, în calitate de preşedinte al Consiliului judeţean Teleorman a semnat contractele cu Teldrum şi ordinele de plată pentru lucrările neconforme.
Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea a 55 km din DJ 701 (limita cu judeţul Dâmboviţa - Gratia - Poeni - Siliştea - Scurtu Mare - Slăveşti - Ciolăneşti - Zăbreasca - Dobroteşti) şi reabilitarea a 50 km din DJ 506 (Cervenia - Vităneşti - Băbăiţa).
Procurorii DNA mai au pe rol o anchetă, în care acuză că firma Tel Drum ar fi controlată, prin interpuşi, de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Tel Drum este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu. La solicitarea DNA, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis interzicerea procedurii de dizolvare sau lichidare a societăţii Tel Drum.
Menţionăm că, potrivit presei din Brazilia, Liviu Dragnea este cercetat şi de procurorii din ţara sud-americană pentru modul în care şi-a construit domeniul de la Fortaleza şi pentru activitatea desfăşurată acolo.
De asemenea, se pare că fostul lider al PSD este vizat şi de o anchetă a procurorilor americani. În urmă cu două luni, potrivit The New York Times, procurorii din SUA au intensificat investigaţia privindu-l pe Elliott Broidy, un important colector de fonduri pentru campania preşedintelui Donald Trump. Elliott Broidy a fost vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru Trump în campania electorală şi este cel care l-a invitat pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea la petrecerea de învestire a actualului preşedinte american. O serie de conexiuni dintre Broidy şi fruntaşi ai PSD, inclusiv cu actualul ministru al Apărării au ieşit la iveală în ultimii doi ani. La dineul informal din săptămâna inaugurării care a avut loc la Trump International Hotel de lângă Casa Albă, Broidy i-a făcut cunoştinţă lui Trump cu doi politicieni din România, de la care asociatul său, Circinus, căuta să obţină contracte evaluate la peste 200 de milioane de dolari. De altfel, Liviu Dragnea se numără printre persoanele al căror nume figurează în citaţia trimisă în aprilie comitetului inaugural al lui Trump, conform informaţiilor furnizate de The New York Times.
The New York Times notează că în ultimele luni autorităţile americane au percheziţionat biroul din California de Sud al lui Broidy şi au ridicat documente care-l privesc de la un fost partener de afaceri şi de la comitetul care a pregătit inaugurarea actualei preşedinţii. A fost cerut şi ajutorul autorităţilor din România pentru investigarea asociaţilor cu care Broidy a colaborat pentru a obţine contracte în sfera informaţiilor militare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2019, 11:49)
Multa gargara si un singur fapt concret ,anume acela ca Liviu Dragnea a fost condamnat in justitie -nu discutam cat de obiectiva sau obedienta este aceasta - pentru ca a cunoscut un fapt ilegal ce a produs statului roman un prejudiciu de una suta mii lei . Cum poate cineva , cat de cat responsabil , sa declare ,pe baza unor "nformatii credibile " , ca persoana X este "implicata in acte semnificative de coruptie "inainte ca infailibila (cand ne convine ) justitie sa constate in mod definitiv si irevocabil acest lucru ! Sigur ,cand esti american (sau rus ,dar intr-o masura mai mica ) iti poti permite orice ! Mult laudatul respect american pentru justitie e apa de ploaie in ochii lui Pompeo ! P.S. De mentionat ca urmasii lui Dragnea n-au nici urma de condamnare si totusi ...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2019, 12:54)
Sa inteleg ca copii lui Al Capone sau El Chapo ar putea deveni senatori anericani in opinia ta si ar trebui tratati cu respectul cuvenit, mai ales daca au fost implicati in afacerile lu taticu lor... nu?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2019, 16:42)
Domnu' anonimu' ... bagi mana in foc ca persoana X nu e "implicata in acte semnificative de coruptie " ? Nu cred. Sunt convins ca si tu stii ca e implicata.
Americanii stiu ca este implicata pentru stiu cum sa se informeze.
Saraca "infailibila" justitie e la cheremul persoanelor X si americanii stiu si asta tot pe baza unor "informatii credibile".
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2019, 18:31)
In 2014 Departamentul de Stat a mai procedat similar cu Ungaria.
“Certain Hungarian individuals have been found ineligible to enter the United States as the result of credible information that those individuals are either engaging in or benefiting fr om corruption,” the U.S. Embassy statement said.
It added that the action was not a “Hungary-specific measure” but part of an intensified clampdown on corruption. It said U.S. privacy laws prohibited the disclosure of the names of the individuals involved.
Dupa cum se vede, exista o lege care il impiedica pe analfabetul Pompeo sa divulge numele persoanelor sanctionate cu atat mai mult cu cat actiunea americana nu se bazeaza pe sanctiuni irevocabile ale unei instante ci doar pe "informatii credibile". Asa cum au fost cele care au stat la baza razboiului din Irak. Asa-i Colin Powell?
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2019, 18:32)
Iar anuntul public este doar o masura negociata de securistii romani din MAE care au aranjat vizita privata in SUA a hotului de case Iohannis.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2019, 18:36)
Pe drumul de 55 km din DJ 701 (limita cu judeţul Dâmboviţa - Gratia - Poeni - Siliştea - Scurtu Mare - Slăveşti - Ciolăneşti - Zăbreasca - Dobroteşti) circula multa lume si este multumita de asfalt. Nu stiu ce era in caietul de sarcini dar drumul este foarte bun.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2019, 11:11)
Niciun bai! Belina este mai aproape si se petrece mai bine ca la yankei
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2019, 11:45)
Ma bucur sa constat ca pe langa contestatarii de profesie , "specializati "in invective si total opaci la argumente ,logica si cifre ,exista ,inca , oameni obiectivi care , de exemplu ,isi amintesc de justificarea (formala )a razboiului din Irak . Si ,celor care nu fac parte din aceasta categorie ,le reamintesc ca nu eu trebuie sa bag mana in foc pentru NEVINOVATIA cuiva ci cel care acuza o VINOVATIE trebuie sa o dovedeasca asumandu-si riscul de a se parli daca acuzatia este infirmata -risc insignifiant in cazul procurorilor romani .