Secretarul general al NATO mulţumeşte ţării noastre pentru creşterea bugetului Apărării

V.G.
Politică / 28 noiembrie 2022

Sursă Foto: www.gov.ro.

Sursă Foto: www.gov.ro.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a mulţumit României, în cadrul întrevederii avute cu premierul Nicolae Ciucă, pentru găzduirea Ministerialei NATO şi pentru contribuţia la politicile şi misiunile Alianţei, dar şi pentru creşterea bugetului Apărării, începând din 2023, la 2,5% din PIB, informează astăzi Executivul, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în vizită la Bucureşti cu ocazia Ministerialei Afacerilor Externe din ţările Alianţei Nord-Atlantice.

Reuniunea miniştrilor de Externe ai statelor membre NATO are loc în contextul în care este consacrat rolul României de aliat al NATO pe Flancul Estic şi capacitatea de a pune în aplicare politicile Alianţei, cu precădere transformările decise la Summitul de la Madrid, adoptate după agresiunea militară rusă în Ucraina, precizează Guvernul, într-o postare pe pagina de Facebook.

În acest context, şeful Executivului de la Bucureşti a apreciat măsurile luate din timp de Alianţa Nord-Atlantică pentru apărarea colectivă a Flancului Estic, inclusiv întărirea apărării şi descurajării aliate în România, pre-poziţionarea de capabilităţi pe teren, exerciţiile şi întărirea prezenţei aliate.

În acest sens, premierul României a menţionat desfăşurarea Diviziei aeropurtate 101 americane - celebră pentru debarcarea în Normandia şi care revine în premieră în postură operaţională -, sprijinul acordat de Franţa ca naţiune cadru, precum şi de Belgia şi Olanda pentru Grupul de Luptă cu capacitatea de a fi crescut la nivelul unei brigăzi, în caz de necesitate, informează Guvernul.

La rândul său, conform sursei citate, secretarul general Jens Stoltenberg a subliniat faptul că NATO a ajuns la 300.000 de oameni forţă de reacţie cu grad înalt de pregătire ce pot fi desfăşuraţi la diferite momente, dublarea numărului de Grupuri de Luptă la nivel de batalion, cu posibilitatea de creştere la stadiul de brigadă, şi dublarea numărului de echipamente prepoziţionate în regiune.

În cadrul întrevederii, cei doi înalţi oficiali au subliniat importanţa sprijinului pentru Ucraina, mai ales pe timp de iarnă, inclusiv prin Comprehensive Assistance Package for Ukraine, proiect NATO la care România îşi va suplimenta contribuţia, mai precizează Executivul.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Parafrazandu-l pe nea' Petrov, nenea Stoltenberg spune romanilor ca: "aici sunt banii dumneavoastra", de fapt doar o parte din ei, pt ca o alta parte la fel de consistenta se regaseste in armele, echipamentele, munitiile si banii pt cazarea ucrainienilor de pe teritoriul Romaniei!

    Nato e alianta defensiva, ministrii aliantei trebuie sa gaseasca o cale spre pace, dar ei discuta numai cresterea inarmarii si livreare echipament. Asta nu face decat sa creasca pericolul extinderii razboiului pt ca ambii combatanti sunt dispusi la provocari si diversiuni. Iar cea mai buna aparare e schimbarea discursurilor belicoase si promovarea pacii sau armistitiului.

    1. in ultimii 30 de ani europenii si-au tot redus cheltuielile cu inarmarea in timp ce Russia le-a crescut

      tocmai pentru ca sunt o alianta defensiva iar Russia nu isi mai incape in ganite acum europenii trebuie sa se reinarmeze

      Russii nu sunt interesati de pace ci doar de acapararea de noi teritorii iar conducatorii lor si propaganda lor e saturata de mesaje belicoase. Daca esti atat de pacifist posteaza-ti ideile in presa russeasca. Poate te remarca Putin insusi si te invita la un ceai. 

    Domnule Jens Stoltenberg,

    In ultimele zile imaginile din pozitiile de aparare ucrainene, au cutremurat lumea. Mormanele acelea de noroi, care cu greu puteau fi asemanate cu niste oameni, sunt, fara indoiala a unor soldati aparatori ai Ucrainei.  

    Acolo, sub cartoanele si tablele ce acopereau acea nisa din transee se gaseau probabil niste soldati. Dar poate ca acolo intre ei se gasea fara indoiala si un sergent, cadru militar, in zona, ca un morman de noroi, inghetat si flamand se gasea si comandantul lor de pluton un locotenent probabil. Tot acolo, in mijlocul acestor mormane de noroi se gasea si comandantul lor de companie, un capitan probabil si acolo era si este si acum si comandantul lor de batalion, un maior probabil. si... acolo se gaseste armata Ucrainei, astazi in noroi, frig, ploaie si zapada, flamanzi si amenintati in orice clipa de moarte, aparandusi Tara.  

    Domnule Jens Stoltenberg,  

    Razboiul acesta nu pare sa se incheie prea curand, mai mult, faptul ca acordati atat de multa importanta "flancului estic" arata ca la NATO exista date ca acesta se poate extinde spre Europe si evident spre Romania.  

    MIliatrii romani, cand s-au inrolat si au ales sa fie aparatorii acestei tari, au fost (si sunt) constienti ca pot ajunge intr-o situatie ca cea de pe frontul din Ucraina. Ca oricum, trebuie sa-si apere tara chiar daca vor pierii acolo, la postul lor de lupta. Si militarii romani stiu ca pot fi si ei intr-o zi, daca tara va fi atacata, mormane de noroi in transeele pozitiilor romanesti, uzi, infrigurati, murdari, flamanzi, raniti si traind cu spectrul mortii mereu deasupra.  

    DomnuleJens Stoltenberg,  

    La UE, persoane corupte de oameni tradatori de neam si tara, din Romania, insista cu desfiintarea pensiilor militare.  

    NATO, trebuie sa se implice si sa le anihileze planurile acestor nelegiuiti.  

    Militarii romani, ca si cei ai altor tari NATO, trebuie sa beneficieze de pensii militare de stat, pensii acordate "ostirii" de statul rorman de la faurirea sa, pensii care reprezinta recunoasterea riscurilor si restrictiilor pe care le inpune viata militara, pe care impun regulamentele militare. Si mai ales, pensiile militare preprezinta fecunostinta Tarii fata de cei care stiu si accepta sa fie daca Tara va fi atacata, mormane de noroi in transeele Romaniei si sa sufere si sa moara pentru Romania si aliatii sai, acolo, aparand Europa. . 

    Asa ca, nu admiteti domnule Jens Stoltenberg ca Armata Romaniei sa fie la cheremul unor tradatori romani si a unor corupti din Consiliul ... din UE care sa le desfiinteze din cine stie ce interese necinstite pensiile militare, nu admiteti ca militarii armatei romane sa fie discriminati intre ei si in rapot cu militarii altor armate aliate.

    1. pensionarii militari din prezent in ce noroaie au luptat? au obosit de impins cafelute dimineata pana pe la 50 de ani?

      Astia sunt mana-n mana... Nu va mai pierdeti timpul.

      Uneori, in noptile de "schimbul doi" , de la 18.00 , la 07.00, la minus 16-23 de grade, in noroaiele lui Ceausescu, din carierele Matasari, Motru, Pesteana, Rovinari, Valea cu Apa, ca sa nu fi prins in inghetul acestei stihii, trebuia sa te misti. Si asa ca sa nu inghetam, locotenenti, capiatni maiori, si si mai sus ne miscam mereu, ca sa facem ca cizmele de cauciuc, in care aveam o pereche de sosete, un invelis de ziar, o pereche de ciorapi militari, un invelis de pungi de celofansi apoi inca o serie de ciorapi, sa nu ramana fixare in gheata. Si de acolo, de la Matasari, Motru, Pesteana, sii.. noi militarii roamni trimiteam in acele timpuri polare, spre Rovinari, Isalnita, Turceni, carbune 3ce a incalzit in acele timpuri Clitorisul si vulav Olgutei Vasilescu si a altor ji.odii . ce au batjocorit si batjocoresc acum Armata acestei Tari.

      Asa ca atunci , in schimbul doi, in carierele de la, .. la minus 16, 18 grade, militatri care astazi sunt batjocoriti de diverse Ji. odii, atunci de multe ori noi ne-am intrebat: ce crime oare am savarsit sa fim supusi unor asemenea pedepse. Ca cel care a ucis si a furat si a .. criminalul abject, atunci dormea la caldura, acoperit cu o patura calda, satul si multumut de situatia in care se afla. In contrast cu criminalul acesta, militaril, ofiterul, subofiterul armatei romane, soldatul roman, taria un cosmar, in inghetul noroaielor lui Ceausescu, in noroaiele securistilor care controlau armata si intreaga viata acestei tari.

      Asa ca, anonimule, sa -ti dea Dumnezeu tie, cafelutele pe care le-au ... militarii romani de care vorbesti, tie si urmasilor tai , mereu, in veci de veci.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb