Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, astăzi, repunerea pe rol a dosarului cercetării disciplinare a şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, pentru suplimentarea probatoriului, după ce aceasta a contestat încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării. Noul termen a fost stabilit pentru 29 mai, scrie News.ro.
"Cu majoritate, constată că excepţia nulităţii acţiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării are prioritate în raport cu celelalte excepţii invocate de pârâtă. Cu unanimitate, repune cauza pe rol în vederea suplimentării probatoriului pentru soluţionarea excepţiei nulităţii acţiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării", se arată în soluţia Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM.
Noul termen a fost stabilit pentru data de 29 mai, ora 10.00, conform News.ro.
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avut, marţi, pe ordinea de zi pronuntarea în legătură cu acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea.
Şefa ICCJ este acuzată de "refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu" şi de "nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor", acţiunea vizând constituirea completurilor de cinci şi de doi judecători. Dosarul a fost amânat până acum de câteva ori.
Inspecţia Judiciară a anunţat, în 19 decembrie 2018, printr-un comunicat de presă, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Iulia Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru "refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) şi o) din Legea nr. 303/2004", informează News.ro.
"În privinţa abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o), s-a reţinut că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile de imediată aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior menţionate, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor", anunţa atunci Inspecţia Judiciară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.04.2019, 09:53)
La Inspectia Judiciară sunt câteva slugi ale infractorilor de rang înalt care nu au odihnă în a șicana pe procurorii și judecătorii care își fac datoria, indiferent de cine este infractor. Un fel de Adina ...Felicitări doamnei Tarcea pentru rezistența la stresul provocat de jigodii!