Secţiile de votare din Donbas, Herson si Zaporojie s-au deschis pentru ultima zi de referendum

SABIN S. BRANDIBURU
Internaţional / 27 septembrie 2022

Secţiile de votare din Donbas, Herson si Zaporojie s-au deschis pentru ultima zi de referendum

Secţiile de votare din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk (DPR, LPR) şi regiunile Zaporojie şi Herson s-au deschis în această dimineaţă pentru ultima zi a referendumului privind aderarea acestora la Rusia.

Din motive de securitate, comisiile electorale mobile au condus procesul de vot în primele patru zile de vot, dar astăzi alegătorii au posibilitatea să vină la secţiile de votare pentru a-şi exprima votul. Secţiile de votare s-au deschis la ora 8:00 şi se vor închide la ora 16:00. Imediat după aceea, va începe numărătoarea voturilor şi vor fi anunţate rezultatele sondajelor de exit poll, transmite agenţia de presă TASS.

Referendumurile au fost validate în toate cele patru regiuni, deoarece prezenţa totală la vot a depăşit 50%. Până la ora închiderii urnelor în seara de luni, un total de 86,89% dintre alegători îşi exprimaseră votul în RPD.

Prezenţa la vot, la momentul transmiterii acestei ştiri, este de 83,61% în LPR, la 63,58% în regiunea Herson şi la 66,43% în regiunea Zaporojie.

LPR şi DPR vor decide împreună cu Rusia cu privire la legea marţială

Şefii Republicii Populare Lugansk (LPR) şi Republicii Populare Doneţk (DPR) vor lua o decizie cu privire la introducerea legii marţiale pe teritoriul lor, împreună cu autorităţile ruse în cazul în care republicile aderă la Federaţia Rusă, a declarat marţi liderul LPR, Leonid Pasechnik, pentru TASS.

"În cazul unificării noastre, vom deveni un un subiect important al Federaţiei Ruse şi cred că au ei oameni care să ia această decizie... Vom lua decizii în comun", a spus Pasechnik.

Preşedintele Comitetului pentru Securitate al Dumei de Stat a Rusiei, Anatoli Vyborny, a declarat luni că ar putea fi necesar un regim de operaţiuni de combatere a terorismului (CTO) în eventualele regiuni noi ale Rusiei pentru a preveni atacurile teroriste coordonate de la Kiev. Vyborny a menţionat că decizia de a iniţia un CTO este luată de şeful executivului federal de securitate, în timp ce un decret de iniţiere a unei operaţiuni militare speciale este emis de preşedintele rus.

Referendum în vreme de război

Referendumurile privind aderarea la Rusia au început în Republicile Populare Doneţk şi Lugansk şi în zonele eliberate din Regiunile Herson şi Zaporojie la ora 08:00, ora Moscovei, în data de 23 septembrie. Votul se va încheia astăzi, 27 septembrie.

Ucrainenii care susţin referendumurile orchestrate de Rusia vor fi acuzaţi de trădare

Ucrainenii care ajută la referendumurile susţinute de Rusia pentru anexarea LPR, DPR şi a regiunilor Herson şi Zaporojie vor fi acuzaţi de trădare şi vor avea de ispăşit o pedeapsă de cel puţin cinci ani de închisoare, a declarat consilierul prezidenţial al Ucrainei, în timp ce votul în patru regiuni a intrat în ultima zi, potrivit Reuters.

"Avem liste cu nume de persoane care au fost implicate într-un fel", a declarat consilierul prezidenţial Mikhailo Podolyak într-un interviu pentru ziarul elveţian Blick. "Vorbim despre sute de colaboratori. Vor fi urmăriţi penal pentru trădare. Ei riscă pedepse cu închisoarea de cel puţin cinci ani" a adăugat acesta.

Totodată, Podolyak a anunţat că ucrainenii care au fost forţaţi să voteze nu vor fi pedepsiţi. Oficialii ucraineni au raportat că urnele de vot au fost duse din uşă în uşă, iar rezidenţii au fost forţaţi să voteze în faţa securităţii susţinute de Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb