Sectorul energetic în 2009 a avut multe tranzacţii de anvergură mai mică

F. A.
Macroeconomie / 6 aprilie 2010

Accentul pe piaţa tranzacţiilor din industria energetică în 2009 s-a mutat dinspre tranzacţiile de amploare către achiziţiile de mai mici dimensiuni. În general, piaţa tranzacţiilor în sectorul energetic a rămas relativ efervescentă; numărul tranzacţiilor din sectorul electricităţii şi al gazelor naturale, îndeosebi pe segmentul energiei non-regenerabile, a scăzut cu doar 10%, în ciuda climatului financiar dificil şi imprevizibil. Acestea sunt printre principalele concluzii ale raportului anual PricewaterhouseCoopers Power Deals.

Numai companiile cu bilanţuri contabile puternice au fost active pe segmentul tranzacţiilor de mare anvergură, în timp ce micile tranzacţii au devenit norma. Numărul tranzacţiilor a scăzut cu 10%, însă s-a menţinut totuşi la un nivel relativ ridicat. Valoarea medie pe tranzacţie însă (excluzând segmentul energiei regenerabile), s-a prăbuşit de la 428 de milioane de dolari americani în 2008 la 262 de milioane de dolari americani în 2009. Valoarea totală a tranzacţiilor, în întreg sectorul (incluzând segmentul energiei regenerabile) a fost mai puţin de jumătate (56%) faţă de cea înregistrată în 2008, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Consolidarea în Europa Occidentală a atins un nivel avansat, şi acest lucru s-ar putea transforma în premisa unei reaprinderi a ambiţiilor de expansiune globală. Speculaţiile privind o eventuală tranzacţie dintre Suez şi International Power au arătat potenţialul pentru fuziuni şi achiziţii de amploare pe plan internaţional. În interiorul Europei, renunţarea la reţelele de transport de către marile companii integrate rămâne un factor stimulator pentru tranzacţii", a declarat Mark Hughes, Liderului pentru Europa al Grupului pentru Industria Energetică al PricewaterhouseCoopers.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb