Sectorul nostru turistic se va revigora în acest an

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 11 martie 2011

Reprezentanţii României la Bursa Internaţională de Turism (BIT) de la Berlin consideră că sectorul turistic se va revigora în anul 2011 şi va înregis-tra creşteri, în unele cazuri chiar dublări ale numărului de turişti. Autorităţile din Suceava mizează pe o creştere cu 10 - 15% a numărului turiştilor care vor alege să petrea-că vacanţele sau sărbătorile în Bucovina, informează Agerpres. În anul 2010, în Bucovina, au venit cu 10% mai mulţi turişti, adică 205.000 de persoane. În medie, gradul de ocupare este de 60-70%, iar de Crăciun şi Revelion a fost de aproximativ 90% în 2010.

Conducerea Sanatoriului Balnear Techirghiol se aşteaptă la o dublare a numărului persoanelor care vor veni la tratament, în 2011 comparativ cu 2010. Managerul Sanatoriului Balnear de la Techirghiol, Vasilică Rusu, a declarat: "În 2010 am înregistrat 140 de zile de spitalizare, adică 2,2% din populaţia României a fost la Sanatoriul de la Techirghiol. Din totalul celor care au venit la Sanatoriu, 3% sunt străini. După primele ore de la deschiderea standului la BIT Berlin au fost 60 de străini interesaţi, deci potenţiali pacienţi pentru 2011. Astfel, în 2011 ne aşteptăm la dublarea numărului turiştilor germani".

De asemenea, autorităţile locale din Cluj consideră că turismul de city-break va atrage mai mult turiştii străini. "Per total, Clujul a stagnat în anul 2010, dar în 2011, în urma lansării unui site dedicat, am constatat că în urma accesărilor lui numărul turiştilor va creşte în acest an", a declarat şeful serviciului Relaţii Comunicare şi Turism, Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean. În urma programelor turistice lansate în Cluj, în ultimii doi ani, numărul turiştilor s-a triplat, potrivit acestuia.

România participă la BIT Berlin, în perioada 9-13 martie 2011, fiind reprezentată de 54 de expozanţi - tur-operatori, agenţii de turism, hoteluri, asociaţii, companii aeriene. Standul României se întinde pe o suprafaţă de 611 metri pătraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb