Securitatea cibernetică nu a ţinut pasul cu răspândirea telemuncii

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Securitate Cibernetică / 18 august 2021

Securitatea cibernetică nu a ţinut pasul cu răspândirea telemuncii

Securitatea cibernetică a fost lăsată în planul doi în perioada pandemiei, când toată lumea era preocupată să îşi poată continua activitatea, iar telemunca a devenit portiţa de salvare. Raportul EY Global Information Security Survey 2021 a sondat opiniile a peste 1.000 de lideri din domeniul securităţii cibernetice din cadrul companiilor din toată lumea. Peste jumătate dintre respondenţi (56%) sunt de părere că organizaţiile lor au ocolit procesele de securitate cibernetică pentru a facilita implementarea noilor cerinţe legate de telemuncă şi de un regim de muncă flexibil. "Adoptarea noilor practici de muncă în contextul pandemiei a expus companiile la atacuri cibernetice tot mai numeroase şi mai sofisticate şi a adus în prim plan subfinanţarea mijloacelor de apărare cibernetică", susţin autorii cercetării.

În acelaşi timp, liderii în securitate cibernetică declară că nu au fost niciodată mai preocupaţi ca acum de capacitatea lor de a gestiona ameninţările cibernetice (43%). Peste trei sferturi dintre aceştia (77% faţă de 59% conform ediţiei anterioare a GISS) avertizează în privinţa creşterii numărului de atacuri cibernetice cu impact puternic în ultimele 12 luni, cum ar fi cele de tip "ransomware". În pofida ameninţării tot mai mari a atacurilor cibernetice, bugetele pentru securitatea cibernetică rămân la un nivel redus în raport cu cheltuielile totale cu tehnologia informaţiei, potrivit ediţiei din acest an a GISS. "Deşi organizaţiile respondenţilor au înregistrat venituri medii de 11 miliarde de dolari în ultimul exerciţiu financiar, valoarea medie a cheltuielilor cu securitatea cibernetică a fost de doar 5,28 milioane de dolari", susţin autorii studiului. Aproape patru din zece respondenţi (38%) atrag atenţia că bugetul organizaţiei lor este sub nivelul necesar gestionării noilor provocări apărute în ultimele 12 luni. Acelaşi procent de respondenţi declară că cheltuielile cu securitatea cibernetică nu sunt integrate corespunzător în costul investiţiilor strategice, cum ar fi transformarea lanţului de aprovizionare IT. În acelaşi timp, mai bine de o treime (36%) spun că este doar o chestiune de timp până când organizaţia lor va suferi o breşă de securitate majoră care ar fi putut fi evitată, dacă ar fi existat investiţii de un nivel adecvat în mijloacele de apărare cibernetică.

Totodată, relaţiile esenţiale dintre liderii în securitate cibernetică şi cei care deţin poziţii importante în cadrul organizaţiei sunt lipsite de deschidere şi de forţă, potrivit ediţiei 2021 a raportului GISS. Aproximativ 41% dintre liderii în securitate cibernetică sondaţi au descris relaţia lor cu zona de marketing drept negativă, în timp ce 28% au menţionat că relaţia cu proprietarii companiei lasă de dorit. Drept urmare, în timp ce 36% dintre respondenţii din 2020 aveau convingerea că echipele de securitate cibernetică sunt consultate încă din faza de planificare a noilor iniţiative comerciale, acest procent a scăzut la 19% în 2021. Mai mult, doar 25% consideră că liderii de business ar descrie funcţia de securitate cibernetică a organizaţiei lor drept una comercială. În contextul în care liderii de companii văd în tehnologie mijlocul prin care îşi pot realiza viziunea şi transforma compania, aceştia nu îşi pot permite să întoarcă spatele riscurilor cibernetice care vin la pachet cu aceste demersuri. Misiunea directorilor de securitate cibernetică va fi să se asigure că liderii de companii vor înţelege valoarea adusă de investiţiile în securitatea cibernetică şi vor conştientiza faptul că acestea reprezintă o parte integrantă a procesului de transformare. Datele din raportul GISS din acest an se bazează pe un sondaj în rândul liderilor în securitate cibernetică (Chief Information Security Officer sau CISO) şi alţi membri ai consiliilor de administraţie din 1.010 organizaţii, derulat în perioada martie - mai 2021. CISO şi alţi membri ai conducerilor executive superioare au reprezentat 50% dintre respondenţi; restul respondenţilor au fost profesionişti în domeniul securităţii cibernetice de nivel C-1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb